facebook

Schrijf snel in: nieuwe data Opfriscursus stralingsbescherming

Profile picture for user Mariska de Beijer
Mariska
de
Beijer
2 minuten
Radiologie
De KNMT Academy organiseert ook dit jaar weer de ‘Opfriscursus toezichthoudend medewerker stralingsbescherming tandheelkunde (basis)’ voor tandartsen en de 'Opfriscursus stralingsbescherming' voor assistenten. Met het volgen van deze cursus en de aanvullende kennistoets voldoen tandartsen en assistenten aan de verplichte nascholingsuren.

Voor tandartsen: 4 data en locaties

De opfriscursus, die 1 avond in beslag neemt, vindt plaats op de volgende locaties en data:

  • Donderdag 28 februari 2019 in Amsterdam-Oostzaan
  • Donderdag 11 april 2019 in 's-Hertogenbosch-Vught
  • Woensdag 29 mei 2019 in Arnhem
  • Donderdag 20 juni in Rotterdam-Nieuwerkerk

Inhoud programma tandartsen

Tijdens de bijeenkomst praat Michel Koster van NRG de deelnemende tandartsen bij over de recente ontwikkelingen die gelden voor de tandheelkundige praktijk. Ook gaat hij in op de veranderingen die de herziene KNMT richtlijn Tandheelkundige radiologie met zich meebrengt. Daarnaast werken tandartsen deze avond aan verdere bewustwording van een veilige en verantwoorde omgang met straling.

Basiscursus en nascholing voor assistenten

Ook voor assistenten zijn er nieuwe data beschikbaar voor de basiscursus en nascholing. De basiscursus is bedoeld voor assistenten zonder mbo-diploma en assistenten die nog niet eerder een basiscursus voor het maken van röntgenfoto’s hebben gevolgd. De nascholing geldt voor alle assistenten met een basiscursus, met of zonder mbo-diploma.

Tandartsen en assistenten moeten aantoonbaar geschoold zijn

Om röntgenfoto’s (intra-oraal, röntgen schedelprofielfoto en panorama-opnamen) te mogen indiceren of te maken moeten tandartsen aantoonbaar geschoold zijn om te voldoen aan de Eindtermen Toezichthoudend medewerker stralingsbescherming tandheelkunde (basis). Ook assistenten die in opdracht van de tandarts röntgenfoto’s maken, moeten aantoonbaar extern geschoold zijn. De nieuwe richtlijn verplicht ook om kennis over de tandheelkundige radiologie door middel van scholing op peil te houden.

Inschrijving tot 17 januari exclusief voor KNMT leden

Gezien de populariteit van deze KNMT Academy-cursus en het beperkt aantal beschikbare plaatsen, is de inschrijving vanaf donderdag 10 januari exclusief geopend voor KNMT leden en hun assistenten. Vanaf donderdag 17 januari kunnen ook niet-leden zich inschrijven.

Meer informatie en aanmelden opfriscursus toezichthoudend medewerker stralingsbescherming tandheelkunde (basis)
Meer informatie en aanmelden basiscursus en nascholing voor assistenten 

Bekijk het volledige cursusaanbod van de KNMT Academy

Meer over de herziene richtlijn Tandheelkundige radiologie

radiologie

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen