facebook

Speciale Facebookpagina over (mond)zorg voor Eritreeërs

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
1 minuut
Eritrea
Heeft u Eritrese vluchtelingen onder uw patiënten? Wijs ze dan op de Facebookpagina EritreeërsGezond. Op dit platform helpen Eritrese zorgprofessionals die in Nederland verblijven, Tigrinya sprekende nieuwkomers met informatie over gezondheid en zorg in Nederland. Dit draagt bij aan een snellere integratie en het vergroten van de zelfredzaamheid van deze groep.

Nederlandse professionals van de GGD-en van regio’s Utrecht, Amsterdam en Kennemerland en Pharos ondersteunen de Eritrese zorgverleners bij het beantwoorden van vragen en verstrekken van betrouwbare informatie. Op deze manier doen de Eritrese teamleden werkervaring op in Nederland. De Facebookpagina is een vervolg op de succesvolle facebookpagina’s Syriërs Gezond en Opgroeien in Nederland.

Eritreeërs Gezond

De Facebookpagina’s Syriërs Gezond en Opgroeien in Nederland voorzien in een behoefte aan laagdrempelige, toegankelijke en betrouwbare informatie over gezondheid en zorg, opgroeien en opvoeden in Nederland. Deze behoefte bleek ook groot onder de Eritrese nieuwkomers. Daarom de nieuwe Facebookpagina Eritreeërs Gezond.

Syriërs Gezond

In 2016 ging de Facebookpagina Syriërs Gezond live waar Syrische zorgprofessionals informatie bieden en vragen beantwoorden in het Arabisch en Nederlands. Deze pagina heeft inmiddels meer dan 12.000 volgers.

Opgroeien in Nederland

In mei 2017 werd de Facebookpagina Opgroeien in Nederland gelanceerd met informatie over opgroeien en opvoeden voor Arabisch sprekende ouders in Nederland. Deze pagina telt al meer dan 2.000 volgers.

Tandartsen kunnen via het online bestelformulier van Pharos gratis flyers, posters en visitekaartjes aanvragen waarmee ze EritreeërsGezond in hun praktijk kunnen promoten.

asielzoekers

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen