facebook

Stichting Reprorecht stuurt weer nota's rond

Profile picture for user Evert Berkel
Evert
Berkel
1 minuut
Plan notitie
Verschillende tandartsen hebben laten weten  weer een rekening van de Stichting Reprorecht te hebben ontvangen. Als u geen kopieën maakt van werk waar intellectueel eigendom op rust dan kunt u bezwaar maken tegen de nota. Dit geldt voor (digitale) kopiëen uit boeken, kranten, tijdschriften, en digitale versies daarvan.

De Stichting Reprorecht is verantwoordelijk voor het innen van vergoedingen voor het kopiëren van werk waar intellectueel eigendom op rust. De geïnde gelden verdeelt de stichting onder de rechthebbenden, zoals schrijvers, fotografen, uitgevers, vertalers en vormgevers.

Apparaten die kunnen dupliceren

De stichting stuurt facturen aan alle bedrijven en instellingen die apparaten bezitten die kunnen dupliceren, zoals kopieerapparaten of scanners. Kopieert u wel eens werk waarop intellectueel eigendom rust? Dan moet u de rekening betalen.

Wilt u bezwaar maken tegen een ontvangen factuur?

  • Ga naar de website van de Stichting Reprorecht;
  • Log in met de gebruikersnaam die in de brief van Stichting Reprorecht staat;
  • Geef aan dat u minder dan 20 fte personeel hebt;
  • Log opnieuw in en
  • Geef aan dat u tandarts bent en geen kopieën maakt waar intellectueel eigendom op rust, en dat u deze nota derhalve niet wenst te betalen.
reprorecht

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen