Stoptober: goed moment voor een stopadvies

12 september 2017
Stoptober

“Als tandarts zie je als een van de weinige hulpverleners ook veel gezonde mensen. Het zou mooi zijn als deze mensen ook eens horen dat het goed zou zijn als ze stoppen met roken.” Dat stelt onderzoekster Eline Meijer. Een goede gelegenheid om dit te doen dient zich aan: Stoptober. Doet u mee?

Stoptober is een jaarlijks terugkerend, gezamenlijk stopmoment van 28 dagen in oktober. Rokers kunnen zich opgeven en krijgen positieve, motiverende feedback via de app. Ook kunnen ze onderling ervaringen uitwisselen via de Facebookpagina. De afgelopen jaren zijn er al 150.000 mensen gestopt via de actie.

Mondzorgpraktijken kunnen meehelpen door patiënten op Stoptober te wijzen. Hang bijvoorbeeld gratis te bestellen posters op in de wacht- en spreekkamer. Of benoem tijdens consulten Stoptober kort en geef uw rokende patiënten een flyer mee.

Meijer, die onderzoek doet naar tabaksontmoediging onder zorgverleners, stelt: “Een stopadvies levert echt veel op! Jaarlijks sterven er in Nederland 20.000 mensen aan de gevolgen van roken. Door een stopadvies, wat maar heel kort hoeft te zijn, kun je er voor zorgen dat dat aantal omlaag gaat.”

Posters en flyers kunt u gratis bestellen in de webshop van het Trimbos-instituut.

Lees het Nt-interview met Eline Meijer over tabaksontmoediging door zorgverleners 

Lees meer over: roken

0 reacties op Stoptober: goed moment voor een stopadvies