Straumann komt in actie tegen implantologiebeleid VGZ

20 december 2018

Implantaatleverancier Straumann heeft zorgverzekeraar VGZ gesommeerd haar naam van de lijst van gecontracteerde leveranciers te halen, die is opgesteld door de verzekeraar vanwege haar inkoopbeleid implantologie 2019. Dit heeft Straumann de KNMT op 19 december laten weten. Als VGZ niet aan de eis voldoet, dan zal de implantaatleverancier juridische stappen tegen de zorgverzekeraar ondernemen. De KNMT zal de ontwikkelingen nauwgezet volgen.

Straumann stelt eis

Als een van de grootste implantaatleverancier in Nederland heeft Straumann al eerder nadrukkelijk van VGZ geëist niet genoemd te willen worden als partij waarmee de zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt.

Behoefte van patiënten serieus nemen

Straumann is ervan overtuigd dat transparantie en de keuze om de beste behandeling te kiezen essentieel zijn voor de patiëntenzorg. Net als de KNMT neemt de implantaatleverancier de behoeften van de patiënten zeer serieus en wil ze dat tandartsen hun patiënten de beste producten en oplossingen kunnen bieden.

Vertrouwen in gerechtelijke procedure

De implantaatleverancier betreurt de ontstane situatie ten zeerste maar zegt een gerechtelijke procedure met vertrouwen tegemoet te zien.

Lees : KNMT vraagt VGZ af te zien van inkoopbeleid implantaten 2019

Total votes: 3

0 reacties op Straumann komt in actie tegen implantologiebeleid VGZ