facebook

Taaie materie, blijkt, dat ‘(ont)regelen’ van de zorg

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
2 minuten
Blok aan het been regeldruk
Het aanpakken van de regeldruk in de zorg is een taaie opgave en op de werkvloer merken zorgverleners er nog te weinig van. Dat schrijft minister De Jonge in een brief aan de Tweede Kamer over de voortgang van het programma (Ont)regel de Zorg.

Bedankje voor KNMT als initiatiefnemer voor regels schrappen in de mondzorg

De minister bedankt in zijn brief alle zorgverleners en patiënten die zich inzetten voor het programma. Hij noemt daarbij de KNMT expliciet als initiatiefnemer voor het opstellen van een schrapagenda voor de mondzorg. De minister stelt zeer gemotiveerd te zijn ‘om […] onze gezamenlijke strijd tegen dit veelkoppige monster voort te zetten’.

Regeldruk verder omlaag blijft inzet van de KNMT: alle aandacht voor de eerste 9 punten

Dat blijven strijden is ook in de mondzorg hard nodig al lijkt het project (Ont)regel de Zorg heel voorzichtig zijn vruchten af te werpen. Uit een tussentijds onderzoek blijkt dat tandartsen het afgelopen halfjaar ietsje minder regeldruk hebben ervaren en ietsje minder tijd kwijt zijn aan regels. Maar de verbetering is minimaal. ‘Voldoende werk nog aan de winkel dus als we écht verschil willen maken', zo stelt KNMT-voorzitter Wolter Brands. ‘Daarom blijven wij hard trekken aan de 9 punten uit de schrap- en verbeteragenda voor de mondzorg (pdf) die we eerder dit jaar samen met onze leden en belanghebbenden zoals zorgverzekeraars en toezichthouders hebben opgesteld.’

Vereenvoudigde RI&E binnenkort beschikbaar

Een van de eerste van de 9 punten die de KNMT concreet doorvoert, is het versimpelen van de wettelijk verplichte risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E). Brands: ‘We lanceren komende week een nieuwe RI&E-manager die tijdbesparend is door de eenvoudiger bediening en de ingekorte vragenlijst.’ 

bureaucratie
regeldruk

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen