facebook

Tandartsen enthousiast over actie mondzorg = teamwork

Profile picture for user 426538
Laura
van
Paesschen
2 minuten
Tandartspraktijk-everaars-1320x743
Tandartsen en hun teams dragen de actie mondzorg = teamwork een warm hart toe. Met de actie dragen tandartspraktijken aangesloten bij de KNMT uit dat ze tegen het experiment zijn met meer handelingen voor zelfstandige mondhygiënisten. De KNMT gaat de ingestuurde teamfoto's aanbieden aan de Tweede Kamer.

In praktijk Mondzorg Munstergeleen worden de buttons intensief gedragen, vertelt tandarts Liesbeth Rooyer-Sanches. Ze vindt het een prima actie. “Wij zijn van mening dat mondzorg onder één dak moet plaatsvinden. Dat droegen wij al uit, maar nu nog duidelijker door de posters die we in de wacht- en behandelkamer hebben hangen en de buttons die we dragen.”

Plan draagt niet bij aan gezondheid patiënt

Volgens Rooyer-Sanches is er niemand mee gediend als mondhygiënisten zonder tussenkomst van een tandarts in een eigen praktijk kleine gaatjes mogen boren, röntgenfoto’s mogen maken en verdoving mogen toedienen. “Wij betreuren het plan van de minister zeer. Het is kostenverhogend en we zien van geen enkele kant hoe het kan bijdragen aan de gezondheid van de patiënt.”

In het team van Mondzorg Munstergeleen werken 2 mondhygiënisten die er hetzelfde over denken. “Eén van hen is amper een jaar afgestudeerd, maar staat er net zo sterk in als haar collega die al 30 jaar mondhygiënist is.”

Sommige patiënten in de praktijk van Rooyer-Sanches vragen of de mondhygiënist in de toekomst bij hen gaat boren. ‘Bij ons niet’, luidt het antwoord van de mondhygiënist dan. “Onze patiënten weten hoe we erover denken en zijn het stuk voor stuk met ons eens”, aldus Rooyer-Sanches. 

De KNMT is van mening dat mondhygiënisten een onlosmakelijk en gewaardeerd onderdeel vormen van het zorgteam. Ze zijn broodnodig op hun expertise: voorlichting geven over goede mondzorg, preventieve zorg verlenen en tandvleesproblemen behandelen. Samen zorgen we zo voor de beste en meest efficiënte zorg voor patiënten en voorkomen we onduidelijkheid, kwaliteitsverlies en inefficiëntie.

Actie: KNMT roept tandartsen op te laten zien dat mondzorg teamwork is

Ruim 40 tandartspraktijken stuurden de afgelopen weken al foto’s van hun team naar de KNMT waarmee ze laten zien enthousiast te zijn over de actie. Een mooi begin, maar we willen uiteraard nog veel meer foto’s van  u ontvangen. Misschien heeft u de poster al in uw praktijk hangen of draagt u de buttons, maar heeft u dit nog niet vastgelegd. Stuur daarom de foto van uw team in waarop u de buttons draagt en laat op deze manier zien dat u tegen de plannen van de minister bent. Misschien is het team niet compleet in deze vakantieperiode, we ontvangen dan toch graag de foto met de teamleden die wel aanwezig zijn.

Stuur ons uw teamfoto

Lees meer over deze actie

taakherschikking

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen