facebook

Tandartsen het best op de hoogte van Wkkgz

Profile picture for user Hans Scholten
Hans
Scholten
1 minuut
20141107-rtbf-90 bregjedeb
Van alle zorgverleners zijn tandartsen het meest bekend met de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). 98% van de tandartsen heeft van de wet gehoord, 60% is op de hoogte van de strekking ervan. Dat blijkt uit onderzoek van VvAA.

Van alle zorgverleners 92% op z’n minst van de wet heeft gehoord, maar kent nog slechts de helft (46%) meer dan alleen het doel van de wet. Tandartsen blijken van alle beroepsgroepen het best op de hoogte, gevolgd door de huisartsen (97% en 55%).

VvAA deed het onderzoek in december 2017 onder 560 zorgprofessionals van verschillende beroepsgroepen.

De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) verplicht zorgaanbieders om 'goede zorg' te bieden: zorg die veilig, doeltreffend, doelmatig, cliëntgericht en op de behoefte van de patiënt is afgestemd. De wet is ingegaan op 1 januari 2017.

Alles over de Wkkgz in de mondzorgpraktijk

Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (Wkkgz)

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen