Tandheelkunde in de Kunsthal

12 september 2016

In de Kunsthal in Rotterdam is de tentoonstelling Kwakzalvers & Tandentrekkers. Tandheelkunde in de prentkunst te bezoeken. Aan de hand van bijna 250 prenten en attributen kunnen bezoekers zien hoe er tussen 1470 en 1870 naar tandheelkunde werd gekeken.

Jubileum KNMT

De levendige taferelen lopen uiteen van openluchtbehandelingen tijdens jaarmarkten en kermissen, tot het trekken van tanden in salons. Ook zijn grappige en groteske spotprenten te zien. Het dikke boek 'Tandheelkunde in de prentkunst', samengesteld door gepensioneerd kaakchirurg Gert Schade, vormt de leidraad voor de expositie. Het boekwerk verscheen ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de KNMT.

Radiofragment

In het programma FD Persoonlijk On Air op BNR Nieuwsradio vertelt Schade meer over tandheelkunde door de eeuwen heen. Het fragment is hier te luisteren, het interview begint om 27:12 en loopt tot 34:40. Ook is Schade te zien in een tv-item van de regionale omroep RTV Rijnmond. Bekijk de reportage hier:

Nieuwsgierig geworden naar de tentoonstelling? U kunt nog tot 4 december in de Kunsthal in Rotterdam terecht. Leden die de Algemene Vergadering bijwonen op vrijdag 14 oktober kunnen voorafgaand gratis de tentoonstelling bezoeken.

 

 

 

 

 

 

 

 

0 reacties op Tandheelkunde in de Kunsthal