facebook

Teken de Toothcamp-petitie ‘Snoep en fris de schoolkantines uit’

Profile picture for user Karel Gosselink
Karel
Gosselink
1 minuut
Snoep
De stichting Toothcamp is een petitie gestart waarin ze de Nederlandse regering oproept zich in zetten om de verkoop van snoep en frisdrank in schoolkantines te verbieden. Het is slecht voor de mondgezondheid en brengt schade toe aan het pubergebit.

Toothcamp is de petitie aan het begin van het schooljaar gestart omdat ze constateert dat er tieners zijn die kampen met serieuze mondproblemen, zoals gaatjes, gebitsslijtage en tandvleesproblemen. Dit kan leiden tot blijvende schade aan het gebit, met mogelijke gevolgen voor de algehele gezondheid. Scholen hebben een voorbeeldfunctie en kunnen door te stoppen met de verkoop van snoep en frisdrank bijdragen aan een gezonde tienermond, zo staat beschreven in de petitie.

Online petitie

De mondzorgkoepels KNMT, ANT en NVM ondersteunen de petitie. Wilt u de petitie ondertekenen, dan kan dit via www.stopsnoepenfris.petities.nl

De petitie wordt in het najaar aangeboden aan een bewindspersoon van VWS.

Toothcamp

De stichting Toothcamp zet zich in voor een goede mondgezondheid van (pre)pubers.

 

kinderen

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen