facebook

Tool voor arbeidsovereenkomsten vernieuwd

Arjen
van
Driel
1 minuut
Compliment
De tool Arbeidsovereenkomst-Direct is vernieuwd. Tandarts-praktijkhouders genereren nu nog sneller een arbeidsovereenkomst voor hun personeel. Ook is de tool inhoudelijk verbeterd en aangepast aan de Wet arbeidsmarkt in balans die per 2020 geldt.

Onlangs schreef minister de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer dat het aanpakken van de regeldruk in de zorg een taaie opgave is. Dit weerhoudt de KNMT er niet van om zelf kritisch te kijken naar haar eigen producten en diensten. Door de contractentool efficiënter in te richten, kunnen tandarts-praktijkhouders nu sneller een goede arbeidsovereenkomst genereren.

Wet arbeidsmarkt in balans

Per 1 januari 2020 is het arbeidsrecht met de komst van de Wet arbeidsmarkt in balans ingrijpend gewijzigd. Met name de strenge regels met betrekking tot oproep- en tijdelijke contracten zorgden ervoor dat de arbeidsovereenkomstentool aangepast moest worden. De tool voldoet sinds 1 januari 2020 volledig aan deze nieuwe wet- en regelgeving.

Meer verbeteringen doorgevoerd

Naast aanpassingen vanwege nieuwe wetgeving zijn er verschillende zaken doorgevoerd:

  • er is een bepaling opgenomen over de vaccinatiestatus Hepatitis B;
  • het is makkelijker geworden om duidelijke salarisafspraken te maken;
  • het is nu mogelijk om een concurrentie, relatie- en anti-ronselbeding in combinatie met een boetebeding op te nemen;
  • er is een eenzijdig wijzigingsbeding opgenomen.

Dit eenzijdig wijzigingsbeding betekent overigens niet dat tandarts-praktijkhouders naar eigen inzicht arbeidsvoorwaarden zonder instemming van de werknemer kunnen wijzigen. Voor een nadere toelichting op dit artikel neemt u het beste contact op met de KNMT-Ledenservice.   

Contract sluiten met de tool Arbeidsovereenkomst Direct

Recent nieuws

Advertentie

Word nu lid van de KNMT!

Klik hier