facebook

Tweede Kamer stelt vragen over taakherschikking

Profile picture for user Evert Berkel
Evert
Berkel
1 minuut
Tweede kamer stoelen
De Tweede Kamer legt zich niet zonder slag of stoot neer bij het experiment van minister Bruins om mondhygiënisten zelfstandig – dus zonder opdracht van een tandarts – caviteiten te laten behandelen, röntgenfoto’s te laten maken en verdoving te laten geven.

Vragen en opmerkingen

Vandaag is gebleken dat meerdere partijen Bruins schriftelijk vragen over zijn voornemen hebben gesteld (doc) en er opmerkingen over hebben gemaakt. Daaronder de 4 coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en Christenunie en een aantal partijen vanuit de oppositie: SP en PVV.

Hoe kwaliteit waarborgen

Kern van de vragen is hoe de minister denkt de kwaliteit te waarborgen en hoe hij voorkomt dat patiënten van de mondhygiënist naar de tandarts moeten worden doorgestuurd omdat zich alsnog een probleem manifesteert dat buiten het competentiegebied van de ‘geregistreerd mondhygiënist’ valt. Ook vinden partijen het merkwaardig dat Bruins tot het experiment besloten heeft, terwijl de benodigde capaciteit in de mondzorg nog wordt onderzocht.

Afsluiting campagne

De Kamer stelde de vragen nadat de KNMT een brief naar de Vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport stuurde met daarin het dringende verzoek de plannen van de minister kritisch te bezien. De de brief aan de Tweede Kamer (pdf) was de afsluiting van de campagne Mondzorg = Teamwork. De leden van de Vaste Kamercommissie ontvingen ook het boekje Mondzorg = Teamwork (pdf), met daarin onder meer een collage van de vele actiefoto’s met buttons en posters die KNMT-leden in het kader van de campagne hebben gemaakt..

taakherschikking

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen