Tweede Kamer stelt vragen over taakherschikking

27 september 2018
Tweede Kamer

De Tweede Kamer legt zich niet zonder slag of stoot neer bij het experiment van minister Bruins om mondhygiënisten zelfstandig – dus zonder opdracht van een tandarts – caviteiten te laten behandelen, röntgenfoto’s te laten maken en verdoving te laten geven.

Vragen en opmerkingen

Vandaag is gebleken dat meerdere partijen Bruins schriftelijk vragen over zijn voornemen hebben gesteld (doc) en er opmerkingen over hebben gemaakt. Daaronder de 4 coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en Christenunie en een aantal partijen vanuit de oppositie: SP en PVV.

Hoe kwaliteit waarborgen

Kern van de vragen is hoe de minister denkt de kwaliteit te waarborgen en hoe hij voorkomt dat patiënten van de mondhygiënist naar de tandarts moeten worden doorgestuurd omdat zich alsnog een probleem manifesteert dat buiten het competentiegebied van de ‘geregistreerd mondhygiënist’ valt. Ook vinden partijen het merkwaardig dat Bruins tot het experiment besloten heeft, terwijl de benodigde capaciteit in de mondzorg nog wordt onderzocht.

Afsluiting campagne

De Kamer stelde de vragen nadat de KNMT een brief naar de Vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport stuurde met daarin het dringende verzoek de plannen van de minister kritisch te bezien. De de brief aan de Tweede Kamer (pdf) was de afsluiting van de campagne Mondzorg = Teamwork. De leden van de Vaste Kamercommissie ontvingen ook het boekje Mondzorg = Teamwork (pdf), met daarin onder meer een collage van de vele actiefoto’s met buttons en posters die KNMT-leden in het kader van de campagne hebben gemaakt..

Total votes: 5
Lees meer over: taakherschikking

1 reactie op Tweede Kamer stelt vragen over taakherschikking