Uit de Media 02-07-2018

02 juli 2018

Vandaag in Uit de Media: Advies: tandartsopleidingen fors uitbreiden, Cor van Loveren: ‘Mondzorg voor jeugdigen is hart tandheelkunde’, Lobani strijdt voor landelijke titel met een nieuwe tandenborstel, iDental Spanje zorgt voor 'grootste tandheelkundig schandaal ter wereld'

 

Advies: tandartsopleidingen fors uitbreiden (Nederlands Dagblad)

Cor van Loveren: ‘Mondzorg voor jeugdigen is hart tandheelkunde’ (Kimo)

Lobani strijdt voor landelijke titel met een nieuwe tandenborstel (delftopzondag.nl)

iDental Spanje zorgt voor 'grootste tandheelkundig schandaal ter wereld' (INSpanje.nl)

 

Advies: tandartsopleidingen fors uitbreiden

Er moeten veel meer tandartsen worden opgeleid in Nederland om toekomstige tekorten te voorkomen. Dat constateren twee onderzoeksbureaus die in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid de sector onder de loep hebben genomen. De onderzoekers van de bureaus Panteia en Etil adviseren het aantal opleidingsplaatsen met de helft te verhogen.

Bron: Nederlands Dagblad, 29-06-2018

Top

 

Cor van Loveren: ‘Mondzorg voor jeugdigen is hart tandheelkunde’

Mondzorg voor jeugdigen staat volop in de belangstelling. ‘Die zorg kan altijd beter, ook wat betreft de diagnostiek,’ zegt Cor van Loveren, voorzitter van de betreffende ROC. ‘Dat is wat we willen bereiken met de nieuwe richtlijn, die later dit jaar klaar moet zijn.’

Bron: Kimo, 28-06-2018

Top

 

Lobani strijdt voor landelijke titel met een nieuwe tandenborstel

Wist je dat, als je alleen de borstelkop van je tandenborstel zou vervangen in plaats van het hele ding, je wel 91 procent van het plastic materiaal bespaart? Zeven studenten rekenden het uit en bedachten een tandenborstel met een verwisselbare opzetkop. Op die manier moet een bijdrage geleverd worden aan de vermindering van de plastic soep.

Bron: delftopzondag.nl, 02-07-2018

Top

 

iDental Spanje zorgt voor 'grootste tandheelkundig schandaal ter wereld'

Tienduizenden gedupeerden komen in actie en vragen om een oplossing voor hun probleem na de plotselinge sluiting op 15 juni van de 24 Spaanse vestigingen van de tandheelkundige praktijk iDental.

Bron: INSpanje.nl, 02-07-2018

Top

0 reacties op Uit de Media 02-07-2018