Uit de Media 04 december 2019

04 december 2019

Vandaag in Uit de Media: Nieuwe paroclassificatie: makkelijker kunnen we het niet maken, Televisiekijken mogelijk van invloed op mondgezondheid, Fries laboratorium in race voor de Slechtste Slogan van 2019, Negatieve rente kost zorginstellingen geld, Geef zorgwerker in dure stad woontoeslag, Eerste hulp bij overstappen van zorgverzekeraar, Elke dag dertien doden door ongelukkige val

 

Nieuwe paroclassificatie: makkelijker kunnen we het niet maken (Nl.dental-tribune.com)

Televisiekijken mogelijk van invloed op mondgezondheid (Nl.dental-tribune.com)

Fries laboratorium in race voor de Slechtste Slogan van 2019 (Leeuwarder Courant)

Negatieve rente kost zorginstellingen geld (Algemeen Dagblad)

Geef zorgwerker in dure stad woontoeslag (NRC Handelsblad)

Eerste hulp bij overstappen van zorgverzekeraar (NRC Handelsblad)

Elke dag dertien doden door ongelukkige val (Nos.nl)

 

Nieuwe paroclassificatie: makkelijker kunnen we het niet maken

In 2017 organiseerde de European Federation of Periodontologie (EFP) in samenwerking met de American Academy for Periodontology (AAP) een World Workshop over het classificeren van parodontale en peri-implantaire aandoeningen. Daaruit is een special issue van Journal of Clinical Periodontology ontstaan waarin in 291 pagina’s wordt uitgelegd hoe men te werk moet gaat om tot de juiste classificatie te komen. In dit lijvige, open access boekwerk staan vier consensusrapporten waar voor gingivitis, parodontitis en peri-implantitis de mening van de vier werkgroepen is samengevat. Wat moet de algemeen practicus en mondhygiënist hiermee?

Bron: Nl.dental-tribune.com, 03-12-2019

Top

 

Televisiekijken mogelijk van invloed op mondgezondheid

Televisiekijken kan dankzij de vele advertenties voor voedingsmiddelen een belangrijke rol spelen bij de keuze welke voedingsproducten mensen kopen. Helaas zijn de advertenties vaak gericht op etenswaren met veel suiker, vetten en zout. Het is daarom niet verrassend dat onderzoek onlangs heeft aangetoond dat overmatig televisiekijken door kinderen verband houdt met een hoger niveau van suikerinname en daaropvolgende tandcariës.

Bron: Nl.dental-tribune.com, 03-12-2019

Top

 

Fries laboratorium in race voor de Slechtste Slogan van 2019

Een Fries bedrijf zit in de finale van verkiezing van de Slechtste Slogan van 2019. Het tandtechnisch laboratorium Steven de Vries Tandtechniek uit Joure maakt kans op de Blauwe Tegel, een jaarlijkse prijs voor de slechtste slogan.

Bron: Leeuwarder Courant,03-12-2019

Top

 

Negatieve rente kost zorginstellingen geld

Ziekenhuizen, gehandicaptenzorgorganisaties en consultatiebureaus zijn sinds kort tienduizenden euro’s per jaar kwijt aan negatieve rente. Deze grote en middelgrote zorginstellingen moeten een vergoeding betalen aan Nederlandse banken over het kasgeld dat ze op hun bankrekening hebben staan, meldt de Volkskrant.

Bron: Algemeen Dagblad, 04-12-2019

Top

 

Geef zorgwerker in dure stad woontoeslag

Er wordt terecht veel gepraat over de cao voor ziekenhuizen, en 20 november werd er zelfs gestaakt. Graag trek ik de discussie nog wat breder: laten we alle collectieve arbeidsvoorwaarden in de zorg bespreken. Want de hele zorgsector kampt met vacatures die steeds moeilijker kunnen worden vervuld. Gevolg: stijgende werkdruk en problemen in de zorgverlening.

Bron: NRC Handelsblad, 03-12-2019

Top

 

Eerste hulp bij overstappen van zorgverzekeraar

Het is het ‘overstapseizoen’. Zorgverzekeraars proberen deze maanden met enkele tientallen miljoenen aan reclame-uitgaven nieuwe klanten te lokken. Maar een nieuwe verzekering kiezen is een ingewikkelde klus. Afgelopen winter wisselde slechts 7 procent van verzekeraar. De keuze is ook groot: voor 2020 zijn er 55 verschillende basisverzekeringen om uit te kiezen, vaak met meer dan honderd pagina’s polisvoorwaarden.

Bron: NRC Handelsblad, 03-12-2019

Top

 

Elke dag dertien doden door ongelukkige val

Het aantal mensen dat om het leven komt door een val is gestegen. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er in 2018 gemiddeld bijna dertien mensen per dag stierven door een ongelukkige val. Het jaar ervoor waren dat er nog elf per dag; in 2014 waren het er acht. In totaal waren er vorig jaar 4628 noodlottige ongevallen door een val.

Bron: Nos.nl, 04-12-2019

Top

0 reacties op Uit de Media 04 december 2019