Uit de Media 06-03-2019

06 maart 2019

Vandaag in Uit de media: PVV: tekort aan tandartsen komt door negatieve uitstraling van Zeeland, Nieuwe methode houdt kosten slaapapneu in toom, Patiëntenclub: geruzie tussen curator en artsen niet in belang patiënt, Robben laat hardnekkig blessureleed achter zich, Apotheken moeten contant geld aannemen, Inspectie zet zorggroep Alliade onder verscherpt toezicht, topman stapt op, Goed nieuws: steeds meer overheidswebsites met beveiligde verbinding, Waarom ji32k7au4a83 net zo'n slap wachtwoord is als 'wachtwoord'

 

PVV: tekort aan tandartsen komt door negatieve uitstraling van Zeeland (Algemeen Dagblad)

Nieuwe methode houdt kosten slaapapneu in toom (skipr.nl)

Patiëntenclub: geruzie tussen curator en artsen niet in belang patiënt (De Stentor)

Robben laat hardnekkig blessureleed achter zich (vi.nl)

Apotheken moeten contant geld aannemen (anp.nl)

Inspectie zet zorggroep Alliade onder verscherpt toezicht, topman stapt op (nu.nl)

Goed nieuws: steeds meer overheidswebsites met beveiligde verbinding (nos.nl)

Waarom ji32k7au4a83 net zo'n slap wachtwoord is als 'wachtwoord' (nos.nl)

 

PVV: tekort aan tandartsen komt door negatieve uitstraling van Zeeland

Het is een ‘zeer zorgelijke ontwikkeling’ dat door een tekort aan tandartsen deze basiszorg in Zeeland  (bijna) niet meer gegarandeerd kan worden. Dat vindt De PVV in Provinciale Staten. De fractie heeft opheldering gevraagd aan het dagelijks provinciebestuur.

Bron: Algemeen Dagblad, 04-03-2019

Top

 

Nieuwe methode houdt kosten slaapapneu in toom

Is slaapapneu het nieuwe roken? Nico de Vries vergelijkt de gezondheidsrisico’s van het obstructief slaapsyndroom OSAS met die van roken. Doordat de aandoening te laat wordt ontdekt, lopen de kosten in Nederland op tot 1,5 miljard euro per jaar. Diagnostisch centrum Diagnostiek voor U heeft een methode ontwikkeld waardoor meer OSAS-patiënten in de eerste lijn worden geholpen. Dat bespaart zo’n 400 tot 525 euro per patiënt.

Bron: skipr.nl, 05-03-2019

Top

 

Patiëntenclub: geruzie tussen curator en artsen niet in belang patiënt

De Patiëntenfederatie Flevoland ziet het geruzie tussen medisch specialisten en de curator van het failliete ziekenhuis in Lelystad met ergernis aan. ,,Niet in het belang van de patiënt’’, oordeelt voorzitter Martine Visser. ,,De mensen worden er onrustig van, er leven heel veel vragen.’’

Bron: De Stentor, 05-03-2019

Top

 

Robben laat hardnekkig blessureleed achter zich

De comeback van Robben lijkt nu aanstaande. De aanvaller werkte dinsdagochtend zijn eerste groepstraining af sinds februari. Hij lijkt baat te hebben gehad bij het bezoek aan de tandarts. Volgens Bild lag de oorzaak aan de langere absentie bij twee ontstoken kiezen.

Bron: www.vi.nl, 05-03-2019

Top

 

Apotheken moeten contant geld aannemen

Apotheken moeten worden verplicht om contant geld aan te nemen. Daarvoor pleit de Consumentenbond, die de Tweede Kamer oproept een motie van CDA/50PLUS van deze strekking te steunen.

Bron: anp.nl, 05-03-2019

Top

 

Inspectie zet zorggroep Alliade onder verscherpt toezicht, topman stapt op

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd doet aangifte tegen de Friese zorggroep Alliade. Volgens de inspectie is er geld uitgekeerd terwijl dat niet was toegestaan.
Bestuursvoorzitter Erik Kuik is opgestapt op verzoek van de raad van toezicht, zo laat Alliade weten in een reactie op het verscherpte toezicht.

Bron: nu.nl, 05-03-2019

Top

 

Goed nieuws: steeds meer overheidswebsites met beveiligde verbinding

Websites van overheden, zorginstellingen en scholen hebben steeds vaker een groen slotje, blijkt uit onderzoek van de Open State Foundation. Een groen slotje betekent dat de verbinding is beveiligd en dat onbevoegden, zoals hackers, niet kunnen meekijken.

Bron: nos.nl, 06-03-2019

Top

 

Waarom ji32k7au4a83 net zo'n slap wachtwoord is als 'wachtwoord'

Wie nu nog '123456' of 'Welkom123' als wachtwoord gebruikt weet inmiddels wel dat het niet slim is. Maar wat te denken van 'ji32k7au4a83' of 'au4a83'?

Bron: nos.nl, 06-03-2019

Top

0 reacties op Uit de Media 06-03-2019