Uit de Media 07-06-2017

07 juni 2017

Vandaag in Uit de Media: NZa beboet tandprotheticus voor toeslag gebitsprotheses, Mini-implantaat goed alternatief voor vastzetten gebitsprothese, Protocol voor immediate vervanging in de esthetische zone, Tuchtrecht: tandarts had toestemming moeten vragen voor melding bij Veilig Thuis  

 

NZa beboet tandprotheticus voor toeslag gebitsprotheses (zorgkrant.nl)

Mini-implantaat goed alternatief voor vastzetten gebitsprothese (dental-tribune.com)

Protocol voor immediate vervanging in de esthetische zone (dentalinfo.nl)

Tuchtrecht: tandarts had toestemming moeten vragen voor melding bij Veilig Thuis (dentalinfo.nl)

 

NZa beboet tandprotheticus voor toeslag gebitsprotheses

De eenmanszaak Van Wijk in Noordwijk liet enkele honderden patiënten ten onrechte een toeslag betalen voor gebitsprotheses. Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De NZa heeft de praktijk een boete van 112.000 euro opgelegd.

Voor het volledige bericht, klik hier

https://www.zorgkrant.nl, 06-06-2017

Top

 

Mini-implantaat goed alternatief voor vastzetten gebitsprothese

Vier mini-implantaten die met drukknopjes een gebitsprothese vastzetten, zijn even succesvol en leiden tot evenveel tevredenheid bij de patiënt als de huidige standaardbehandeling met twee implantaten. Dat concludeert promovendus Kostas Zygogiannis, die de behandelmogelijkheden voor edentate patiënten bekeek. In juni promoveert hij op dit onderwerp aan de Universiteit van Amsterdam.

Voor het volledige bericht, klik hier

http://www.dental-tribune.com, 06-06-2017

Top

 

Protocol voor immediate vervanging in de esthetische zone  

Bij de conventionele methoden (de early- of delayed protocollen) voor het vervangen van een element in de esthetische zone wordt een element eerste geëxtraheerd en vervolgens wordt genezing afgewacht om daarna over te gaan naar implantatie. Hierbij blijkt dat er in meer dan 80% van de gevallen tegen die tijd te weinig bot is om tot een esthetisch goed resultaat te komen. Daarnaast is dit een traject dat ongeveer een jaar beslaat, een tijd waarin een patiënt vaak een plaatje draagt ter tijdelijke vervanging.

Voor het volledige bericht, klik hier

https://www.dentalinfo.nl, 07-06-2017

Top

 

Tuchtrecht: tandarts had toestemming moeten vragen voor melding bij Veilig Thuis  

Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg te Den Haag heeft uitspraak gedaan in een zaak waarbij een tandarts melding had gedaan van kindermishandeling/verwaarlozing vanwege een extreem slechte gebitstoestand van een kind. De moeder vindt dat de tandarts onzorgvuldig heeft gehandeld en heeft hierover een klacht ingediend.

Voor het volledige bericht, klik hier

https://www.dentalinfo.nl, 07-06-2017

Top

0 reacties op Uit de Media 07-06-2017