Uit de Media 07-12-2018

07 december 2018

Vandaag in Uit de Media: Verslag 2e Diëtisten- en Mondhygiënisten Congres, Patiënten met diabetes minder vaak naar de tandarts, maar groter risico, Gerechtshof: geen strafzaak tegen de tabaksindustrie om ‘zware mishandeling’, Zwolse Anne Marie blijft hoopvol: ‘Strijd tegen tabaksindustrie gaat door’

 

Verslag 2e Diëtisten- en Mondhygiënisten Congres (nieuwsvoordietisten.nl)

Patiënten met diabetes minder vaak naar de tandarts, maar groter risico (dentalinfo.nl)

Gerechtshof: geen strafzaak tegen de tabaksindustrie om ‘zware mishandeling’ (Algemeen Dagblad)

Zwolse Anne Marie blijft hoopvol: ‘Strijd tegen tabaksindustrie gaat door’ (Algemeen Dagblad)

 

Verslag 2e Diëtisten- en Mondhygiënisten Congres

Uit onderzoek blijkt dat ouderen met een matige mondgezondheid een 2 keer zo grote kans op ondervoeding hebben. Reden voor Yakult om er op 30 november een interessant congres over te organiseren: het 2e Diëtisten- en Mondhygiënistencongres, met als thema “Ondervoeding en mondzorg van 2 kanten bekeken”.

Bron: nieuwsvoordietisten.nl, 06-12-2018

Top

 

Patiënten met diabetes minder vaak naar de tandarts, maar groter risico 

Volwassenen met diabetes bezoeken de tandarts minder vaak dan mensen met pre-diabetes of zonder diabetes. Dit blijkt uit een nieuwe Amerikaanse studie geleid door onderzoekers van NYU Rory Meyers College of Nursing en East Carolina University’s Bordy School of Medicine.

Bron: dentalinfo.nl, 07-12-2018

Top

 

Gerechtshof: geen strafzaak tegen de tabaksindustrie om ‘zware mishandeling’

Er komt geen strafzaak tegen de tabaksindustrie. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag besloten. Tal van personen en instanties deden de afgelopen jaren aangifte van ‘zware mishandeling die de dood tot gevolg kan hebben’. Advocaat Bénédicte Ficq zegt de strijd niet te zullen staken.

Bron: Algemeen Dagblad, 06-12-2018

Top

 

Zwolse Anne Marie blijft hoopvol: ‘Strijd tegen tabaksindustrie gaat door’

,,Natuurlijk is het jammer en ben ik teleurgesteld maar er is perspectief, wij blijven hoop houden’’, zegt Anne Marie van Veen uit Zwolle - twee jaar geleden deed zij als eerste aangifte tegen de tabaksindustrie wegens zware mishandeling en valsheid in geschrifte - in een eerste reactie op de uitspraak van het gerechtshof.

Bron: Algemeen Dagblad, 06-12-2018

Top

0 reacties op Uit de Media 07-12-2018