Uit de Media 13 mei 2019

13 mei 2019

Vandaag in Uit de Media: Tandartsen vullen inkomsten op met botox, Vijf vragen aan tandarts Anna Dieleman over botoxbehandelingen, Smoezenboot, Volkoren koolhydraten verbeteren de mondgezondheid, Kabinet waarschuwt voor zorguitgaven, Anti-tabakswebsite van ‘te activistische’ longartsen in geldnood na subsidiestop van kankerfonds

 

Tandartsen vullen inkomsten op met botox (Bnr.nl)

Vijf vragen aan tandarts Anna Dieleman over botoxbehandelingen (Provinciale Zeeuwse Courant)

Smoezenboot (NRC Handelsblad)

Volkoren koolhydraten verbeteren de mondgezondheid (Dentalinfo.nl)

Kabinet waarschuwt voor zorguitgaven (Telegraaf)

Anti-tabakswebsite van ‘te activistische’ longartsen in geldnood na subsidiestop van kankerfonds (Trouw)

 

Tandartsen vullen inkomsten op met botox

Zo'n 300 tot 500 tandartsen in Nederland verdienen bij door botox te spuiten tegen rimpels. Dat meldt het AD. Het tuchtcollege in Amsterdam is er niet blij mee.

Bron: Bnr.nl, 11-05-2019

Top

 

Vijf vragen aan tandarts Anna Dieleman over botoxbehandelingen

Tandartsen zijn juist wél bevoegd en bekwaam om botoxbehandelingen uit te voeren. Dat zegt de Middelburgse tandarts Anna Dieleman (33). Ze gebruikt botox in haar praktijk voor tandheelkundige en cosmetische behandelingen.

Bron: Provinciale Zeeuwse Courant, 09-05-2019

Top

 

Smoezenboot

Column Youp van 't Hek: Mag er in deze bittere voetbalweek nog gelachen worden? Mijn Ajax-vrienden val ik even niet lastig met humor. Zij schuilen in het bekijken van Engelse filmpjes waarin de Britten eerlijk toegeven dat onze club dit seizoen gewoon veruit de beste was. Hoe ik mezelf na dit drama troost? Door te lezen over een Gooise tandarts die het huwelijk van een patiënte gered heeft.

Bron: NRC Handelsblad, 11-05-2019

Top

 

Volkoren koolhydraten verbeteren de mondgezondheid 

Volkoren koolhydraten zouden nog wel eens kunnen helpen bij het verbeteren van de mondgezondheid, zo bleek uit een studie van de World Health Organization (WHO). De consumptie van meer verwerkte vormen van zetmeel vergroot juist de kans op het ontwikkelen van cariës.

Bron: Dentalinfo.nl, 11-05-2019

Top

 

Kabinet waarschuwt voor zorguitgaven

Het kabinet waarschuwt opnieuw voor de stijgende zorguitgaven. Volgens zorgminister De Jonge zijn extra stappen om de betaalbaarheid in de hand te houden ’niet uit te sluiten’. Hij laat daarom in kaart brengen welke extra ingrepen er mogelijk zijn om betere grip te krijgen op de groei. Ook vraagt hij de Tweede Kamer om met eigen ideeën te komen.

Bron: Telegraaf, 13-05-2019

Top

 

Anti-tabakswebsite van ‘te activistische’ longartsen in geldnood na subsidiestop van kankerfonds

De kritische website TabakNee zit in acute geldnood. Vandaag beginnen de twee longartsen, die achter de site zitten, een actie om geld in te zamelen. Met crowdfunding hopen ze 100.000 euro bij elkaar te krijgen.

Bron: Trouw, 13-05-2019

Top

0 reacties op Uit de Media 13 mei 2019