Uit de Media 23-08-2018

23 augustus 2018

Vandaag in Uit de Media: Mbo-diploma binnenkort voor iedere tandartsassistent verplicht. Of niet? – Deel I, Inspectie wijst op verplichte bij- en nascholing radiologie in mondzorg, Interview: “Zwangere vrouwen zelden geïnformeerd over belang van goede mondgezondheid”, Gevangenisstraffen voor vervalsen tandartsrekeningen, Vondst lichaam Jacobslaan: geen misdrijf, wellicht 'bizar ongeval', Oproep inzending: VMTI wetenschapsprijzen en stipendium 2018, Huisartsen geschokt na steekincident: ’Hoe zit het met je veiligheidsprotocol?’, Gebruik zware pijnstillers stijgt explosief

 

Mbo-diploma binnenkort voor iedere tandartsassistent verplicht. Of niet? – Deel I (nl.dental-tribune.com)

Inspectie wijst op verplichte bij- en nascholing radiologie in mondzorg (nl.dental-tribune.com)

Interview: “Zwangere vrouwen zelden geïnformeerd over belang van goede mondgezondheid” (nl.dental-tribune.com)

Gevangenisstraffen voor vervalsen tandartsrekeningen (omroepflevoland.nl)

Vondst lichaam Jacobslaan: geen misdrijf, wellicht 'bizar ongeval' (Algemeen Dagblad)

Oproep inzending: VMTI wetenschapsprijzen en stipendium 2018 (dentalinfo.nl)

Huisartsen geschokt na steekincident: ’Hoe zit het met je veiligheidsprotocol?’ (gooieneemlander.nl)

Gebruik zware pijnstillers stijgt explosief (Algemeen Dagblad)

 

Mbo-diploma binnenkort voor iedere tandartsassistent verplicht. Of niet? – Deel I

Vanaf 1 september 2018 moeten nieuw tot de arbeidsmarkt toetredende tandartsassistenten in het bezit zijn van een mbo-diploma Tandartsassistent. Daarvoor pleit althans beroepsvereniging KNMT. Maar is het wel nodig dat die verplichting geldt voor álle assistenten? Wat is er mis met een aan de stoel opgeleide assistent? Het mondzorgveld is vooralsnog niet unaniem. En de tandartsassistenten zelf? “Uiteindelijk kun je het ook leren in de praktijk.” Vandaag deel I: verplicht mbo-diploma of modulair opleiden?

Bron: nl.dental-tribune.com, 22-08-2018

Top

 

Inspectie wijst op verplichte bij- en nascholing radiologie in mondzorg

De radiologische kennis van veel mondzorgprofessionals lijkt te ontbreken of is mogelijk weggezakt. Dat concludeert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) in een onderzoeksrapport over radiologie in de mondzorg. Bijna een derde (29%) van de in 2017 bezochte instellingen scoorde onvoldoende op het thema Deskundigheid. Reden voor de inspectie om de sector opnieuw te wijzen op verplichte bij- en nascholing over radiologie.

Bron: nl.dental-tribune.com, 22-08-2018

Top

 

Interview: “Zwangere vrouwen zelden geïnformeerd over belang van goede mondgezondheid”

Als nieuwbakken moeder ligt het onderwerp zwangerschapsgingivitis dr. Anja Carina Borer na aan het hart. Borer zette een gezamenlijke campagne op van Oral-B en de European Federation of Periodontology (EFP), die mondgezondheid gedurende de zwangerschap bevordert, en zorgprofessionals en het grote publiek meer over het onderwerp leert.

Bron: nl.dental-tribune.com, 22-08-2018

Top

 

Gevangenisstraffen voor vervalsen tandartsrekeningen

Een man uit Almere is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot 10 maanden cel voor het declareren van bijna twee ton aan valse tandartsrekeningen. Van de straf zijn 4 maanden voorwaardelijk.

Bron: omroepflevoland.nl, 22-08-2018

Top

 

Vondst lichaam Jacobslaan: geen misdrijf, wellicht 'bizar ongeval'

Het stoffelijke overschot dat woensdagmiddag in een woning aan de Nijmeegse Sint Jacobslaan is aangetroffen, is niet het gevolg van een misdrijf. Dat laat een woordvoerder van de politie weten.

Bron: Algemeen Dagblad, 22-08-2018

Top

 

Oproep inzending: VMTI wetenschapsprijzen en stipendium 2018 

Ieder jaar reikt de Vereniging Medisch Tandheelkundige Interactie een tweetal wetenschapsprijzen uit (een publicatie- en een proefschriftprijs) en een stipendium. Wilt u meedingen naar deze prijzen? Stuur dan uw inzending in vóór 14 september.

Bron: dentalinfo.nl, 23-08-2018

Top

 

Huisartsen geschokt na steekincident: ’Hoe zit het met je veiligheidsprotocol?’

Het steekincident bij Huisartsenpraktijk Loosdrecht is een wake-up call voor alle huisartsen. ,,Ik merk dat iedereen zich beraadt op zijn eigen veiligheidsprotocol. Hoe zit het daarmee?”, zegt René Batenburg, voorzitter van de Gemeenschappelijke Huisartsen Organisatie Gooi en Omstreken.

Bron: gooieneemlander.nl, 22-08-2018

Top

 

Gebruik zware pijnstillers stijgt explosief

Het gebruik van zware pijnstillers is in 2017 op jaarbasis toegenomen met 14 procent, blijkt uit nieuwe cijfers. Vooral het paardenmiddel Oxycodon (+21 procent) geniet steeds meer populariteit.

Bron: Algemeen Dagblad, 22-08-2018

Top

0 reacties op Uit de Media 23-08-2018