facebook

VECOZO controleert IP-adressen per 1 november 2021

Profile picture for user Anita Zijlstra
Anita
Zijlstra
2 minuten
vecozo
Om de veiligheid van haar communicatieplatform verder te verhogen, vraagt VECOZO je om voor 1 november 2021 de IP-adressen van je systeemcertificaten te registreren.

Veilige communicatie met zorgverzekeraar en zorgkantoor

Met een systeemcertificaat, dat gebonden is aan je organisatie, wordt je administratieve software gekoppeld aan de webservices van VECOZO, het internetportaal voor veilige communicatie in de zorg tussen zorgverzekeraars, zorgverleners en zorgkantoren. Vanuit je software kun je dan bijvoorbeeld rechtstreeks declaraties indienen of verzekeringsgegevens checken.  

Voorkom weigering toegang

VECOZO gaat een controle uitvoeren op de IP-adressen waarmee een systeemgebruiker aanklopt. Als er geen of onjuist IP-adres is geregistreerd bij de gebruiker wordt de toegang tot de diensten geweigerd.

Inloggen wordt ook extra beveiligd

Met het persoonlijk certificaat kun je inloggen op het VECOZO-webportaal en krijg je toegang tot de diensten waarvoor je geautoriseerd bent. Dit is een persoonsgebonden authenticatiemiddel en mag dus uitsluitend worden gebruikt door de persoon op wiens naam het is uitgegeven. Om de veiligheid van dit certificaat te verhogen, is inloggen vanaf 1 januari 2022 alleen nog maar mogelijk met een authenticatie-app. Dus naast je gebruikersnaam en wachtwoord heb je dan ook een code nodig.

Geen oneigenlijk gebruikmaken van diensten

Met de extra maatregelen wil VECOZO voorkomen dat jouw inloggegevens, inclusief systeemcertificaat, in verkeerde handen vallen en kwaadwillenden onder jouw naam oneigenlijk gebruik kunnen maken van hun diensten.

Reageer op bericht van VECOZO

De contactpersoon van je praktijk bij VECOZO is hier in de afgelopen maanden overigens al over geïnformeerd. Heb je al actie ondernomen? Prima, dan hoeft je niets meer te doen. Heb je nog niets gedaan of heb je  van VECOZO een bericht ontvangen dat je IP-adressen niet kloppen? Dan wordt je verzocht de juiste te vóór 1 november 2021 te registreren.

Praktische instructie nodig?

Op de website van VECOZO kun je meer informatie vinden en een instructie hoe je stap voor stap je IP-adres registreert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VECOZO

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen