facebook

Veel positieve reviews voor tandartsen

Profile picture for user 426538
Laura
van
Paesschen
2 minuten
Onderzoek
Naar tandartspraktijken worden talloze onderzoeken gedaan. Zelfs door telefoonboek.nl, en wel naar hoe tandartspraktijken online worden beoordeeld. En wat blijkt? Tandartsen krijgen vaak positieve reviews. In de database zijn bijna tweeduizend beoordelingen over tandartsen geregistreerd. Bijna 1500 daarvan zijn positieve reviews, 430 beoordelingen zijn negatief van aard. 

Dat patiënten voornamelijk positief zijn over hun ervaring bij de tandarts, is ook terug te zien in het cijfer dat zij kregen. De beoordeelde tandartsen kregen namelijk een gemiddelde score van 7,9. Maar liefst 919 tandartsen werden beoordeeld met een 10. De vriendelijkheid van een tandarts en andere medewerkers werd het meest benoemd in positieve reviews. Men gaf daarbij aan dat tandartsen een praatje maakten en ervoor zorgden dat patiënten zich op hun gemak voelden. Dit was voornamelijk erg belangrijk voor kinderen en volwassenen die bang waren voor de tandarts. Daarnaast bleek dat men ook veel waarde hechtte aan de deskundigheid van de tandarts. Patiënten gaven aan snel van hun pijnklachten af te zijn en waren tevreden met het resultaat. Tot slot werden er veel algemeen positieve reviews geschreven. Hierbij gaat het om reviews zoals "Beste tandarts!" of "Positief, heel fijne praktijk!". 

De meeste negatieve reviews, 82 stuks, betroffen klachten over een slecht uitgevoerde behandeling. Patiënten gaven in deze negatieve reviews aan dat hun pijnklachten niet waren verholpen en in sommige gevallen zelfs waren verergerd. Daarnaast vond men het erg vervelend als tandartsen onvriendelijk en arrogant waren: dit werd 63 keer benoemd. Tot slot was men in 62 gevallen niet te spreken over de telefonische bereikbaarheid van tandartsen. Zo stond men erg lang in de wacht of werd de telefoon helemaal niet opgenomen. Hoewel het een eenvoudig onderzoek betreft, kan men in elk geval concluderen dat het belangrijk is om als praktijk goed bereikbaar te zijn.  

onderzoeken
tandartspraktijk

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen