Vektis: gros van de kinderen bezoekt de tandarts

21 maart 2018

74% van de kinderen van 4 jaar en 88% van de kinderen in de leeftijdsgroep 5-13 jaar brengt jaarlijks een bezoek aan de tandarts. Dat blijkt uit cijfers van Vektis Intelligence, afkomstig uit declaratiedata van basis- en aanvullende verzekeringen.

Behandelingen die Nederlanders zelf betalen zijn niet meegewogen. Voor alle kinderen (2-17 jaar) geldt dat veruit de meesten een periodieke controle ondergaan (2.4 miljoen). Ruim 1,2 miljoen kinderen laten hun gebit reinigen en iets meer dan 720.000 kinderen krijgen een fluoridebehandeling. Uit de cijfers blijkt verder dat in totaal 9,7 miljoen Nederlanders jaarlijks een bezoek aan de tandarts brengen.

Vrouwen gaan vaker dan mannen en de meeste mensen gaan op een woensdag. Ook heeft Vektis becijferd dat de kosten van de mondzorg in 2016 2,7 miljard euro bedroegen.

Volgens Vektis zelf heeft de instantie de feiten en cijfers over mondzorg niet eerder zo compleet in kaart gebracht. Met het leveren van dit soort inzichten wil het een bijdrage leveren aan de brede maatschappelijke zorgdiscussie en verschillende partijen – zoals zorgverzekeraars, zorgaanbieders, overheid en politiek – helpen om de juiste keuzes voor goede zorg te maken.

Total votes: 64

0 reacties op Vektis: gros van de kinderen bezoekt de tandarts