facebook

Verplichte BIG-vermeldingen uitgesteld tot 1 januari 2021

Hans
Scholten
1 minuut
Attention
Zorgverleners hoeven niet op 1 juli 2020 maar op 1 januari 2021 hun patiënten te informeren over hun BIG-nummer. Minister Bruins heeft laten weten dat hij de nieuwe regels over BIG-vermelding zes maanden later laat ingaan dan hij aanvankelijk van plan was. Het uitstel geeft zowel het BIG-register als zorgverleners - onder wie de tandartsen - meer voorbereidingstijd.

BIG-nummer op website, in e-mail en de wachtkamer

Bruins wil dat zorgverleners patiënten informeren over hun BIG-nummer wanneer deze daarom vraagt. Ook moeten ze het BIG-nummer vermelden bij het gebruik van hun naam op hun website, onder beroepsmatige e-mailberichten én in de wachtruimte als daar hun naam is weergeven. Eerder was ook sprake van verplichte vermelding op brieven en facturen; dat is van de baan.

Besluit BIG-vermelding gepubliceerd op 1 juli 2020

Op 1 juli 2020 publiceert de minister definitief zijn nieuwe besluit, dat vervolgens ingaat op 1 januari 2021.

patiëntcommunicatie
Wet BIG II

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen