facebook

VGZ: digitaal declareren zonder contract toch mogelijk

Profile picture for user Karel Gosselink
Karel
Gosselink
1 minuut
Digital bill
Zorgverzekeraar VGZ heeft op verzoek van de KNMT het hoofdstuk ‘declareren’ op haar website aangepast. De vermelding dat declareren van niet-gecontracteerde zorg via een restitutienota aan de patiënt moet verlopen en dus niet meer via factoring of Vecozo, blijkt niet te kloppen en is herzien.

Tekst over niet digitaal kunnen declareren staat per abuis op website VGZ

Aanleiding voor het verzoek tot aanpassing is de ervaring van een KNMT-lid met de VGZ klantenservice. Hij kreeg te horen dat het niet hebben van een contract met de zorgverzekeraar betekende dat digitaal declareren niet meer mogelijk was. Ook op de VGZ-website werd dit vermeld. Na contact van de KNMT met VGZ is direct aangegeven dat de tekst per abuis op hun website staat weergegeven. VGZ heeft toegezegd de betreffende tekst deze week van de site te verwijderen en de helpdesk hierover zo spoedig mogelijk te informeren.

Tandartsen kunnen contact opnemen met VGZ over hun contract

Tandartsen die mede op basis van de verkeerde informatie hun besluit hebben genomen om wel of niet een contract af te sluiten met VGZ, kunnen contact opnemen met  de zorgverzekeraar.

KNMT is voorstander van digitaal declareren

De KNMT is blij met de aanpassing, aangezien ze voorstander is van digitaal declareren.

 

declaraties
zorgverzekeraars

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen