facebook

Vraagje van DHIN: ‘adopteert’ u ook een school?

Profile picture for user Evert Berkel
Evert
Berkel
2 minuten
4
‘Leren schrijven door tanden te poetsen’: dat was de boodschap uit de advertentie waarmee DHIN werd genomineerd voor de NRC Charity Awards 2018.

Relatie tanden poetsen en schoolverzuim in lagelonenlanden bij een groot publiek onder de aandacht

Handen wassen en 2 maal daags gestructureerd tandenpoetsen met fluoridetandpasta zorgt immers voor de helft minder schoolverzuim in lagelonenlanden, blijkt uit onderzoek. DHIN viel weliswaar niet in de prijzen, maar kon zo deze boodschap wél mooi bij een groot publiek onder de aandacht brengen.

DHIN zet haar actie voort in lagelonenlanden

Ook nu de wedstrijd is afgelopen, zet DHIN haar actie voort. Dat doet ze als volgt: zogenoemde ‘pioniers ’ reizen naar lagelonenlanden af om daar gedurende een aantal weken kinderen aan te leren dat ze geregeld hun tanden moeten poetsen en handen wassen. Dat doen ze via plaatselijk lagere scholen.

Preventie Adoptie Plan voor mondzorgpraktijken moet zorgen voor continuïteit van de projecten

Maar die pioniers gaan ook weer naar huis. Voor de continuïteit van de projecten heeft DHIN nu het Preventie Adoptie Plan ontwikkeld: mondzorgpraktijken die een school in een lagelonenland ‘adopteren’ en die er van afstand voor zorgen dat de kinderen van ‘hun’ schooltje hun tanden blijven poetsen en hun handen wassen.

Heeft uw praktijk affiniteit met de problematiek: doe dan mee

U kunt wel raden wat DHIN nu zoekt: mondzorgpraktijken die willen meedoen aan het Preventie Adoptie Plan. Daarvoor is het wel belangrijk dat ze affiniteit hebben met de problematiek in lagelonenlanden en dat ze graag maatschappelijk verantwoord ondernemen. Verder is het handig als ze weten hoe via WhatsApp te communiceren.

Is dit iets voor uw praktijk?

Stuur voor meer informatie een e-mail naar bwsdhin@gmail.com of kijk op www.brushwashsmile-dhin.com. U kunt zich hier ook aanmelden.  

Meer informatie over dit project leest u in het NT van september!

 

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen