Webinar: wat moet u weten over de Wet Arbeidsmarkt in Balans

11 september 2019
De arbeidsmarkt verandert

De Wet Arbeidsmarkt in Balans, die ingaat op 1 januari aanstaande, heeft grote gevolgen voor de arbeidsmarkt en zeker voor tandarts-praktijkhouders. Wilt u goed beslagen ten ijs komen? Volg maandag 16 september het speciale webinar van de KNMT.

De regering beoogt met de nieuwe wet de kosten en risico’s tussen vast- en flexwerk te verkleinen, waardoor er een betere balans op de arbeidsmarkt ontstaat. Een van de belangrijke maatregelen die erin staan zijn dat werknemers voortaan drie jaar lang op een tijdelijk contract mogen werken (is nu 2 jaar). Ook mag ontslag voortaan als er sprake is van een optelsom van omstandigheden maar heeft een werknemer wel vanaf de eerste dag van het dienstverband recht op een transitievergoeding. Oproepkrachten krijgen meer rechten en de hoogte van de WW-premie wordt door de nieuwe wet afhankelijk van het soort contract. 

Meer weten? Volg het webinar

De KNMT ondersteunt haar leden actief bij het implementeren van de nieuwe wet. Zo zal onder andere de KNMT Arbeidsvoorwaardenregeling 2020 en de online tool waarmee u contracten afsluit worden aangepast aan de nieuwe regelgeving. En we praten u graag bij via een webinar of in een van de workshops van de KNMT Academy. Het webinar op maandag 16 september (20 - 21 uur) is kosteloos en exclusief voor leden, de workshops kosten € 50,- (alleen voor KNMT-leden of teamleden van KNMT-leden).

 

Datum Plaats Aanmelden
Maandag 16 september, 20 - 21 uur Webinar (*)
Maandag 21 oktober, 19 uur Eindhoven Meld u aan
Maandag 11 november, 19 uur Utrecht Meld u aan

(*) LET OP: u kunt zich niet meer aanmelden voor het webinar. In de loop van de week vindt u een linkje op onze website zodat u het webinar kunt terug kijken.

 

Total votes: 11

0 reacties op Webinar: wat moet u weten over de Wet Arbeidsmarkt in Balans