facebook

Wijs je rokende patiënt op Stoptober

Profile picture for user Karel Gosselink
Karel
Gosselink
1 minuut
Stoptober
Op 1 oktober start Stoptober, het jaarlijks terugkerend moment om te stoppen met roken. Voor tandartsen een moment om rokende patiënten te helpen om te stoppen. Zodat zoveel mogelijk Nederlanders van de sigaret af stappen.

5 keer meer kans om blijvend te stoppen na 28 dagen niet roken

Roken is schadelijk voor de mondgezondheid, onder meer kan het de conditie van het parodontium verminderen. Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken, wat nog niet zo eenvoudig is. Stoptober creëert op 1 oktober een stopmoment en biedt met haar programma positieve steun aan iedereen die wil stoppen.

Uit onderzoek blijkt dat rokers die 28 dagen stoppen met roken 5 keer meer kans hebben om blijvend te stoppen doordat ze hierna door de periode met de zwaarste ontwenningsverschijnselen heen zijn.

Bovendien is een periode van 28 dagen goed te overzien.

Gratis stoptober-app met tips en adviezen

Rokers die meedoen kunnen de gratis stoptober-app downloaden, die elke dag tips en adviezen stuurt. Ook kunnen ze met elkaar chatten via deze app. Daarnaast worden dagelijks tips en berichten gedeeld op de Facebookpagina van Stoptober, een belangrijke plek waar gestopte rokers elkaar helpen en steunen.

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen meldt zich via de website www.stoptober.nl aan en kan de bijbehorende gratis app downloaden die vanaf 1 oktober dagelijkse steun biedt. Als mondzorgverlener kun je je rokende patiënt hierop attenderen.

Roken en mondzorg

roken

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen