Willem Rademacher wint Hokwerda Award 2017

06 oktober 2017
Hokwerda Award 2017

Willem Rademacher, student Tandheelkunde aan de ACTA in Amsterdam, heeft de Hokwerda Award 2017 gewonnen. Hij bedacht de MTI-Scanner: een EPD-geïntegreerde kwaliteits- en veiligheidsmodule voor Medische Tandheelkundige Interacties.
 

De tweede prijs ging naar Charlotte Hoogeveen voor haar idee: een automatische kwaliteitsbeoordeling en classificatie van (röntgen)beelden via Deep Learning.

Belang van duurzame en ergonomische tandheelkunde
De Hokwerda Award beloont jaarlijks ideeën van studenten Tandheelkunde en Mondzorgkunde die bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit, veiligheid - van patiënt en/of behandelteam, de gezonde werkwijze en of ergonomie binnen de tandheelkunde. De beste inzending wint een geldbedrag van € 1.000 en hulp om het idee in de praktijk te brengen.

De award werd uitgereikt door em. prof. drs. O. Hokwerda, tijdens het KNMT Studentencongres op 6 oktober 2017 in De Rijtuigenloods in Amersfoort.
De Hokwerda Award is een gezamenlijk initiatief van de Koninklijke Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT), de beroepsvereniging van tandartsen en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

De initiatiefnemers willen met de prijs stimuleren dat de beroepsuitoefening en de arbeidsomstandigheden in de mondzorg verbeterd worden. Daarbij ligt de focus op duurzaamheid.

Total votes: 174
Lees meer over: Hokwerda Award