Wolter Brands nieuwe voorzitter KNMT

23 juni 2016
portret Wolter Brands, voorzitter KNMT

Wolter Brands is de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT). De leden van de beroepsvereniging voor tandartsen stemden donderdagmiddag in met zijn benoeming op de Algemene Vergadering. Brands volgt Hendrike van Drie op, die het afgelopen halfjaar waarnemend voorzitter was. Samen met Brands werden ook Henk Donker (penningmeester), Richard Kohsiek (lid) en Dedan Schmidt (lid) in het hoofdbestuur van de vereniging gekozen.

Brands (60) studeerde tandheelkunde en Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en is gepromoveerd in het gezondheidsrecht. Hij werkt als tandarts in een groepspraktijk in Vaassen. Ook is hij rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Midden Nederland. Eerder was hij onder meer hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde, voorzitter van het Nederlandsch Tandheelkundig Genootschap (NTG), president van de International  Dental Ethics and Law Society (IDEALS) en hoofddocent aan het Radboudumc. 

Brands heeft zin in zijn nieuwe taak: ‘Samen met mijn mede-bestuursleden ga ik me met veel plezier hard maken voor de belangen van tandartsen en hun patiënten. Bijvoorbeeld als het gaat om de regie in de mondzorg. Wij vinden dat de tandarts het eerste aanspreekpunt moet zijn voor de patiënt. Logisch zou je zeggen, de patiënt wil graag een ‘one stop shop’ en de tandarts heeft het breedste zorgaanbod. Ook willen we nauwer gaan samenwerken met andere eerstelijns zorgverleners, zoals huisartsen. Bijvoorbeeld door samen met andere eerstelijnsorganisaties de bureaucratie in de gezondheidszorg terug te dringen. En, last but not least, streven we naar het slagvaardiger en levendiger maken van onze vereniging.’

Hoofdbestuur KNMT: v.l.n.r. Hans Schirmbeck (directeur/secretaris), Dedan Schmidt, Richard Kohsiek, Wolter Brands (voorzitter), Henk Donker (penningmeester)

Introductie nieuwe bestuursleden

Wolter Brands

Studeerde tandheelkunde en Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en is gepromoveerd in het gezondheidsrecht. Hij is werkzaam als algemeen practicus, aanvankelijk als solist en later als maat in een groepspraktijk in Vaassen. Ook is hij rechter plaatsvervanger bij de rechtbank Midden Nederland. Brands was onder meer hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde, voorzitter van het Nederlandsch Tandheelkundig Genootschap, president van de International  Dental Ethics and Law Society (IDEALS), hoofddocent aan het Radboudumc en hij verzorgde commentaren over klacht- en tuchtrecht voor het Nederlands Tandartsenblad.

Lees CV Wolter Brands

Henk Donker

Studeerde tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Utrecht en is algemeen practicus in Hengelo (Gelderland). Hij was onder andere voorzitter van de afdeling Oost-Gelderland van de NMT, penningmeester van de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkunde, penningmeester van de Vereniging VvAA, commissaris van de VvAA Groep en vicevoorzitter van de Stichting Pensioenfonds Tandartsen en Tandarts-specialisten. Op dit moment is Donker penningmeester van de Stichting Vrienden Tandheelkundig Erfgoed en Treasurer van het International College of Dentists European Section.

Lees CV Henk Donker

Richard Kohsiek

Studeerde tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Is praktijkeigenaar van Kohdent Mondzorg in Bunschoten-Spakenburg. Hij was onder meer lid van de projectgroep Register Preventieassistenten, lid van de commissie Opleidingen en lid van de commissie Structuur & Financiering. Kohsiek is voorzitter van de afdeling Midden-Nederland, lid van het Vertegenwoordigend College en maakt deel uit van de commissie structuur die in het kader van KNMT 2.0 werkt aan een nieuwe vereniging.

Lees CV Richard Kohsiek

Dedan Schmidt

Studeerde bestuurskunde aan de Erasmusuniversiteit Rotterdam en de Rijksuniversiteit Leiden. Is organisatieadviseur en interim manager, en richt zich op strategie, verandering, verbinding en innovatie van belangenbehartigende, maatschappelijke organisaties. Is onder meer werkzaam als interim directeur voor belangenorganisaties voor Boer&Croon en heeft als consultant bij Berenschot ruime ervaring opgedaan in het begeleiden en adviseren van belangenorganisaties en verenigingen. Schmidt heeft diverse publicaties uitgebracht over verenigingsmanagement en brancheorganisaties.

Lees CV Dedan Schmidt

Bekijk de video waarin de nieuwe bestuursleden zich voorstellen:

Deze inhoud is geblokkeerd door uw cookie voorkeuren.

 

0 reacties op Wolter Brands nieuwe voorzitter KNMT