facebook

Zichtbare piercing of tattoo tijdens het werk: een probleem?

Profile picture for user 426538
Laura
van
Paesschen
1 minuut
Piercingtattoo
Draagt u zichtbare tatoeages of piercings tijdens het werk? Dan kan een opvallend onderzoek door onderzoekers van St. Luke's University Health Networks in de Amerikaanse staat Pennsylvania interessant zijn: hoe kijken patiënten aan tegen medici die piercings en tatoeages hebben. Worden die als minder professioneel en bekwaam beoordeeld of niet? 

Om die vraag te beantwoorden stelden de onderzoekers vragen aan 924 patiënten die op de afdeling spoedeisende hulp door vijf verschillende artsen werden behandeld. De artsen werkten sommige dagen zonder zichtbare lichaamsversieringen, andere dagen droegen ze neppiercings en plaktatoos. De vragen die aan de – onwetende – patiënten werden gesteld hadden betrekking op bevoegdheid, empathie, professionaliteit, toegankelijkheid en betrouwbaarheid. 

Mocht u zichtbare piercings en tatoeages hebben, geen nood. De uitkomsten van het onderzoek, gepubliceerd in Emergency Medicine Journal, stellen gerust. Ongeacht de leeftijd en het geslacht van de patiënten die aan het onderzoek deelnamen, speelt de aanwezigheid van piercings of tatoeages geen enkele rol bij hun oordeel. 

 

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen