facebook

Zo jagen spookfacturen u geen angst meer aan

Arjen
van
Driel
2 minuten
Spoken-spookfactuur
Waar met Halloween spookverschijningen na 1 dag weer weg zijn, blijven spookfacturen het hele jaar door opduiken. Recent ontvingen leden bijvoorbeeld neprekeningen voor domeinregistraties. Hoe gaat u het beste om met dit soort facturen: 5 tips.

1. Bij twijfel over een factuur; check uw administratie

Ga na of er ooit een overeenkomst is gesloten die kan horen bij de factuur of acceptgiro. Vindt u niks, dan hoeft u ook niets te doen. Kijk eventueel op fraudehelpdesk.nl of u daar melding vindt van het bedrijf of de factuur of de e-mail of brief die u heeft gekregen.

2. Is er nooit eerder contact geweest met het bedrijf? Reageer dan niet

Negeer dan de rekening of acceptgiro en bewaar hem eventueel nog een tijd.

3. Ontvangt u een aanmaning? Betaal niet en schrijf een brief

Laat het bedrijf schriftelijk weten dat u niet gaat betalen, omdat er door u geen opdracht is verstrekt. Vraag in dezelfde brief om een kopie van de ondertekende opdrachtbevestiging. Zet onder de brief geen handtekening, om te voorkomen dat deze misbruikt wordt.

4. Heeft u al iets betaald? Dan is het lastig wat te doen

Dan is het heel moeilijk om nog iets te ondernemen, het kan zijn dat u daarmee heeft ingestemd met een overeenkomst. Controleer eventueel, als dat van toepassing is, of u op de website wordt genoemd of in de gids staat vermeld waar de factuur van is. Is dat niet het geval, dan kunt u in principe uw geld terugvorderen. Hiervoor is meestal een procedure bij de rechter nodig.

5. Gebruik nooit een handtekening in correspondentie

Om aan te geven dat u geen toekomstige facturen meer wilt, vertel het bedrijf dat zij uw gegevens moeten verwijderen. U bevestigt dat het beste eventueel schriftelijk, maar gebruik daarbij nooit een handtekening!

Doe mee aan de poll

Hebt u wel eens een spookfactuur gehad? Laat het weten via de poll op Facebook.

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen