facebook

Zorgverzekeraars Nederland: Allesoverhetgebit.nl wordt zeer gewaardeerd

Profile picture for user Franc
Franc
van der
Vlugt
2 minuten
Top tien
De voorlichtingswebsite Allesoverhetgebit.nl wordt zeer gewaardeerd. Niet alleen door patiënten, maar ook door mondzorgverleners en verzekeraars.

Zo zegt Petra van Holst, algemeen directeur van Zorgverzekeraars Nederland (ZN):  “Het is verstandig om als verzekerde bij een behandeling van tevoren te kijken wat de kosten zijn en hoe de vergoedingen geregeld zijn. Het is mooi dat Allesoverhetgebit.nl daarin voorziet door de informatie op een duidelijke, voor iedereen toegankelijke manier, te presenteren.” 

Welke pagina's worden het meest bezocht?

De pagina’s over kosten en vergoedingen van tandheelkundige behandelingen worden inderdaad het meest bezocht. Maar ook die over kiespijn, kaakklachten en parodontitis. Bleken, pijn en spoed zijn de meest gezochte onderwerpen op de website. Maar ook zoeken patiënten veel informatie op de trefwoorden parodontitis, kroon, wortelkanaalbehandeling, verstandskies en beugel.  In de eerste 6 maanden van dit jaar trok de website al bijna 400.000 bezoekers, die in totaal meer dan 900.000 pagina’s bekeken.

Wat is het doel?

Allesoverhetgebit.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over de tandarts, het gebit en de kosten van mondzorg. De site geeft ook voorlichting over hoe je je mond gezond houdt, wat je kunt doen bij klachten en wat behandelingen inhouden en kosten.

Tandartsen gebruiken Allesoverhetgebit.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten, onder andere via tv-schermen in de wachtkamer van hun praktijk. Het helpt hen patiënten laagdrempelig tips en adviezen te geven op het gebied van mondzorg.

Facebook

Naast Twitter is Allesoverhetgebit.nl sinds kort ook actief op Facebook. De KNMT hoopt via dit kanaal een nog groter publiek te voorzien van betrouwbare tandheelkundige informatie en het belang van goede mondzorg uit te dragen. Naast praktische informatie zijn hier ook de laatste nieuwtjes en leuke weetjes te vinden.

Zomerserie met Richard Kohsiek

De zomerserie ‘Met een gezonde mond de wereld rond', waarin tandarts en KNMT-bestuurslid Richard Kohsiek ook op de nieuwe Facebook-pagina extra aandacht vraagt voor het gebit, scoorde meteen al goed.

Top 10 meest gezochte onderwerpen

1.  Bleken

2.  Kiespijn

3.  Pijn

4.  Spoed

5.  Parodontitis

6.  Kroon

7.  Wortelkanaalbehandeling

8.  Acute pijn

9.  Verstandskies

10. Beugel

Top 10 meest bekeken pagina’s

1.  Tarieven

2.  Kiespijn

3.  Wat kost een implantaat

4.  Wat kost een wortelkanaalbehandeling

5.  Kaakklachten

6.  Alles over kosten en vergoedingen

7.  Parodontitis

8.  Ontstoken tandvlees (gingivitis)

9.  Wat kost een kroon

10. Wat kost een brug

Allesoverhetgebit.nl

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen