Laatste nummer

Artikelen uit het NT

14 november 2019

Ondernemen en bezig zijn met mensen zijn de drijfveren voor Roy Koster bij het uitoefenen van zijn vak. En hij vindt het fijn dat hij als ondernemer zelf in de hand heeft welke kant hij opgaat.

0 reacties
14 november 2019

Bente van Leeuwen (28) werkt sinds vier jaar als tandarts. Ze houdt van fotograferen, cactussen en haar patiënten (meestal).

0 reacties
14 november 2019

Steeds nadrukkelijker klinkt de roep om meer kinderen naar de tandarts te krijgen en te zorgen voor meer aandacht voor een goede mondgezondheid voor de jeugd. Zorgverzekeraars kunnen daar een belangrijke rol bij spelen. Wat zij zoal doen? Het NT inventariseerde het.

0 reacties
14 november 2019

Een gezonde 22-jarige man heeft geringe pijnklachten in het gebied van de 48. Bij intra-oraal onderzoek zijn er ter plaatse enige zwelling en geringe voedselretentie zichtbaar. De 48 is net te zien.

0 reacties
14 november 2019

Iedere week houdt Marja Laine, hoogleraar Orale Diagnostiek aan ACTA, een speekselspreekuur voor mensen die last hebben van een droge mond. NT-journalist Laura van Paesschen vroeg zich af hoe zo’n spreekuur er eigenlijk aan toe gaat, hoe de tests eruit zien en wat de uitkomsten betekenen. Dus bezocht ze het spreekuur en deed zelf zo’n speekseltest.

0 reacties
14 november 2019

32 elementen, 32 vragen. De geïnterviewde pikt er blind zeven vragen uit en beantwoordt die naar beste eer en geweten. Joost van Vlijmen (32) uit Nijmegen kwam tot de volgende keuzes.

0 reacties
14 november 2019

De trotse Turk, de directe Surinamer, de statige Ghanees, de traditionele Marokkaan, de nederige Aziaat; Peter Koelewijn heeft ze allemaal even graag in zijn stoel. Juist die verschillen maken zijn werk in Amsterdam Zuidoost, een smeltkroes van culturen, er zoveel leuker op. “Mijn praktijk is de wereld in een notendop. Zolang je meebeweegt, is er niks aan de hand.”

0 reacties
14 november 2019

Nagenoeg iedere tandartspraktijk heeft een wachtkamer. Dat is nu zo, en dat was honderd jaar geleden ook al zo. Het aardige van die wachtkamers is dat ze grosso modo de heersende tijdgeest aardig weergeven.

0 reacties
14 november 2019

Een patiënte weigert de uitgestoken hand van een mka-chirurg. Deze beëindigt daarop de behandeling, onder het mom van het ontbreken van een vertrouwensrelatie. Hoe ziet het Tuchtcolllege dit?

0 reacties
14 november 2019

Op 15 februari vertrokken Marith Rouhof en Marjolein de Ruiter, zesdejaars studenten in Nijmegen, met de auto richting Turijn om een verrassend avontuur aan te gaan. Drie maanden liepen ze stage op de afdeling tandheelkunde van de Universiteit van Turijn.

0 reacties
14 november 2019

Dit jaar organiseert het NT voor de tweede maal de NT-Verhalenwedstrijd, met ditmaal als thema 'Eind goed, al goed'. Net als afgelopen jaar blijken sommige tandartsen over behoorlijk wat schrijftalent te beschikken. De jury koos uit hun inzendingen vier verhalen die meedingen naar de prijzen. U kunt hierop uw stem voor de Publieksprijs uitbrengen.

0 reacties
22 oktober 2019

‘Niet roken maar koken’: dat is de titel van het nieuwe boek van longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter. De 2 anti-rookactivisten maakten een kookboek waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de Stichting Rookpreventie Jeugd. Volgens Dekker zijn tandartsen de uitgelezen zorgverleners om patiënten te helpen stoppen met roken. “Je hoeft een patiënt niet te begeleiden, maar hem erover laten nadenken is al fantastisch."

0 reacties

Partnernieuws

2nd European Young Professional Summit powered by Straumann

Friday, October 25th 2019  – Saturday, October 26th
Beurs van Berlage, Amsterdam

Make sure you are in Amsterdam on October 25th & 26th! For the second edition of the Straumann YPP Summit we are moving to this bustling city. This is a must-have experience if you want to know more about the future in esthetic dentistry by international top-speakers. Meet young dentists from all over Europe and immerse yourself in interactive workshops and an attractive program for 1.5 days.

X-Guide: de GPS voor uw chirurgie

Voer free-hand chirurgie uit met real-time 3D ondersteuning tijdens het boren en implanteren dankzij
X-Guide!

Empowered by DTX Studio

Xeal™ en TiUltra™

Maak kennis met Xeal en TiUltra - twee nieuwe baanbrekende abutment- en implantaatoppervlaktes gebaseerd op jarenlang onderzoek en expertise van het anodisatie-proces, om de integratie van de harde en zachte weefsels op elk niveau te optimaliseren. Het tijdperk van MucointegrationTM is nu gestart.

Profylaxe is de drievuldigheid in tandverzorging

Poetsen, flossen en spoelen zijn de drie pijlers die niet alleen cruciaal zijn voor een gezond gebit, maar ook voor een gezond lichaam. In de strijd tegen bacteriën in de mondholte blijven etherische oliën zoals in Listerine onmisbaar. Ze helpen bij de bestrijding van de meeste bacteriën en helpen zo de opbouw van een biofilm te voorkomen.

Anders Medical Factoring breidt haar dienstenpakket uit!

Wij willen zorgverleners en patiënten altijd de beste service bieden en daarom hebben wij naast ons huidige product, Molaar, een nieuw product: Premolaar!

Nieuwsgierig naar onze beide patiëntvriendelijke producten? Een volledig overzicht van Molaar en Premolaar vindt u hier:  Dienstenpakket Anders Medical Factoring.

Wij hopen u en andere zorgverleners met de uitbreiding van ons dienstenpakket in de toekomst nog beter te servicen!

 

Laatste video

Deze inhoud is geblokkeerd door uw cookie voorkeuren.

Bekijk meer video's en abonneer op ons YouTube kanaal om niks te missen

Lees het NT in de KNMT-app

Wilt u het NT direct op uw tablet en smartphone lezen? Download dan de KNMT-app.

Daarnaast blijft u gemakkelijk op de hoogte van het laatste nieuws.

Download via de App Store of Google Play:
logo Apple app store
Ontdek het op Google Play

Over het NT - Nederlands Tandartsenblad

Het Nederlands Tandartsenblad (NT) is het vakblad voor de tandarts. Het NT is een uitgave van de KNMT. KNMT-leden ontvangen 11 keer per jaar het NT thuis. De redactie is verantwoordelijk voor de inhoud die wordt gemaakt op basis van journalistieke principes. De redactie, onderdeel van de afdeling Communicatie van de KNMT, wordt bijgestaan door een communicatieadviesraad met tandartsen en tandarts-specialisten.  

Contact met de redactie

Heeft u een tip voor een verhaal of interessante onderwerpen? Wilt u reageren op de inhoud van het NT?

Mail ons op nt@knmt.nl of bel met Evert Berkel, bladmanager: tel. 030 607 6251.

Post kunt u sturen aan:

Nederlands Tandartsenblad
t.a.v. Evert Berkel, bladmanager
Postbus 4141
3502 HC Utrecht

Adverteren

Wilt u adverteren in het NT, deelnemer worden in partnernieuws, een advertorial plaatsen in onze nieuwsbrief of bannerpositie op de website of in de app reserveren? Advertentiemogelijkheden bij de KNMT

Abonneren

Bent u geen KNMT-lid maar wilt u toch het NT ontvangen? Abonneer u dan! Een abonnement kost € 133,- per jaar; mondhygiënisten en tandartsassistenten krijgen 50% korting. Voor vragen over of het afsluiten van een abonnement kunt u contact opnemen met administratie@knmt.nl of tel. 030 - 607 63 85. U kunt ons machtigen het abonnementsgeld voor het NT jaarlijks van uw rekening af te schrijven (pdf).