Laatste nummer

Artikelen uit het NT

23 april 2019

Onze gemoedstoestand wordt bepaald door drie pijlers: fysiologie, mentale focus en taalpatronen. Verander je een van deze pijlers dan komt er beweging in je gemoedstoestand.

0 reacties
18 april 2019

Bij een 74- jarige man ziet de tandarts een circumscripte zwelling op de bovenlip nabij de linker neusvleugel. De patiënt zegt dat de zwelling drie maanden geleden ineens ontstond. Hij ondervindt er geen hinder van en heeft zoiets nooit eerder gehad.

0 reacties
18 april 2019

Hij kijkt in 1934 trots in de camera, in zijn net geopende praktijk aan de Amsterdamse Johannes Verhulststraat 73. Zes jaar later komt het leven van de Joodse tandarts Alfred Cats volledig op zijn kop te staan. Hij en zijn gezin overleven de oorlog op wonderbaarlijke wijze.

0 reacties
18 april 2019

Eindelijk komt de droom van Sepand Manouchehr uit. Na jaren zzp’er te zijn geweest, begint hij zijn eigen praktijk in Lichtenvoorde! En wij volgen hem; tijdens de overname, verbouwing en natuurlijk de opening van de praktijk. Na in de eerste afleveringen kennis met hem én zijn plannen te hebben gemaakt, vertelt Manouchehr ons in dit deel onder meer voor welke kleuren hij in de inrichting kiest.

0 reacties
18 april 2019

In de behandelstoel doen zich gelukkig slechts zelden ernstige calamiteiten voor. Ze zijn echter niet volledig uit te sluiten, bewijst een recent overlijden van een patiënt. De calamiteitencommissie die dit onderzocht, heeft op basis van haar bevindingen een dringend advies.

0 reacties
18 april 2019

Hoe ziet de mondzorg eruit in 2030? In een serie interviews laat het NT de wetenschappelijke verenigingen hierover aan het woord. Voorzitter Monique Danser van de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP) hoopt dat in 2030 de samenhang tussen parodontitis en andere aandoeningen algemeen bekend is bij medici en het publiek.

0 reacties
18 april 2019

Voor haar buitenlandstage viel de keuze van Lizzie Hoekstra, master 3-student aan ACTA, op de afdeling Oral Rehabilitation aan de Karolinska Universiteit van Stockholm. Hier liep ze stage van oktober tot en met december 2018. Ze koos voor de Zweedse hoofdstad omdat ze graag ervaring wilde opdoen in het doen van onderzoek, op deze manier wilde ze haar horizon verbreden. Die kans kreeg zie hier.

0 reacties

Partnernieuws

Anders Medical Factoring breidt haar dienstenpakket uit!

Wij willen zorgverleners en patiënten altijd de beste service bieden en daarom hebben wij naast ons huidige product, Molaar, een nieuw product: Premolaar!

Nieuwsgierig naar onze beide patiëntvriendelijke producten? Een volledig overzicht van Molaar en Premolaar vindt u hier:  Dienstenpakket Anders Medical Factoring.

Wij hopen u en andere zorgverleners met de uitbreiding van ons dienstenpakket in de toekomst nog beter te servicen!

 

2nd European Young Professional Summit powered by Straumann

Friday, October 25th 2019  – Saturday, October 26th
Beurs van Berlage, Amsterdam

Make sure you are in Amsterdam on October 25th & 26th! For the second edition of the Straumann YPP Summit we are moving to this bustling city. This is a must-have experience if you want to know more about the future in esthetic dentistry by international top-speakers. Meet young dentists from all over Europe and immerse yourself in interactive workshops and an attractive program for 1.5 days.

X-Guide: de GPS voor uw chirurgie

Voer free-hand chirurgie uit met real-time 3D ondersteuning tijdens het boren en implanteren dankzij
X-Guide!

Empowered by DTX Studio

Nobel Biocare Global Symposium Madrid 2019

Nobel Biocare brengt zijn baanbrekende innovaties naar dental professionals wereldwijd met 3 Global Symposia: ‘Madrid 2019, Las Vegas 2020 en Tokio 2021’.

Ontdek als eerste onze nieuwe oplossingen die worden onthuld in Madrid en wordt één van de game changers in de implantologie van de toekomst.

Uitspraak Autoriteit Persoonsgegevens in lijn met werkwijze Anders Medical Factoring

Gezondheidsgegevens van patiënten mogen aan factoringbedrijven worden verstrekt, zonder expliciete toestemming van de patiënt.
Dat heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) laten weten aan de KNMT die hierover vragen aan de AP had gesteld.

Op 25 mei 2018 ging de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in.
De AVG leidde bij o.a. factoringmaatschappijen tot een verschil in interpretatie.
Het grootste verschil in opvatting was: is er wel of geen toestemming van de patiënt nodig als een zorgverlener gezondheidsgegevens van patiënten overdraagt aan een factoringmaatschappij?

Om het interpretatieverschil op te helderen, legde de KNMT de kwestie dus voor aan de Autoriteit Persoonsgegevens.

De uitspraak van de AP is in lijn met de werkwijze die Anders Medical Factoring sinds jaar en dag hanteert. Zij stelt namelijk dat gezondheidsgegevens die nodig zijn om aan een patiënt verleende zorg in rekening te brengen, aan factoringbedrijven mag worden verstrekt. Uitdrukkelijke toestemming van de patiënt is hiervoor niet vereist. Anders Medical Factoring is uiteraard blij dat de uitspraak in lijn ligt met de werkwijze die zij altijd al hanteert.

Laatste video

Deze inhoud is geblokkeerd door uw cookie voorkeuren.

Bekijk meer video's en abonneer op ons YouTube kanaal om niks te missen

Lees het NT in de KNMT-app

Wilt u het NT direct op uw tablet en smartphone lezen? Download dan de KNMT-app.

Daarnaast blijft u gemakkelijk op de hoogte van het laatste nieuws.

Download via de App Store of Google Play:
logo Apple app store
Ontdek het op Google Play

Over het NT - Nederlands Tandartsenblad

Het Nederlands Tandartsenblad (NT) is het vakblad voor de tandarts. Het NT is een uitgave van de KNMT. KNMT-leden ontvangen 11 keer per jaar het NT thuis. De redactie is verantwoordelijk voor de inhoud die wordt gemaakt op basis van journalistieke principes. De redactie, onderdeel van de afdeling Communicatie van de KNMT, wordt bijgestaan door een communicatieadviesraad met tandartsen en tandarts-specialisten.  

Contact met de redactie

Heeft u een tip voor een verhaal of interessante onderwerpen? Wilt u reageren op de inhoud van het NT?

Mail ons op nt@knmt.nl of bel met Evert Berkel, bladmanager: tel. 030 607 6251.

Post kunt u sturen aan:

Nederlands Tandartsenblad
t.a.v. Evert Berkel, bladmanager
Postbus 4141
3502 HC Utrecht

Abonneren

Bent u geen KNMT-lid maar wilt u toch het NT ontvangen? Abonneer u dan! Een abonnement kost € 132,50 per jaar; mondhygiënisten en tandartsassistenten krijgen 50% korting. Voor vragen over of het afsluiten van een abonnement kunt u contact opnemen met ledenadministratie@knmt.nl of tel. 030 - 607 6256.

 

 

Persoonlijke ontwikkeling: Sara's blog

Sara's blog - persoonlijke ontwikkeling voor de tandarts(specialist)

Sara Setodeh geeft tips en advies

 

Een droom komt uit: een eigen praktijk

Sepand Manouchehr start zijn eigen praktijk in Lichtenvoorde