Laatste nummer

Nt artikelen

12 oktober 2018

Waarschuwen, bestraffend toespreken, voorlichten. U doet het niet in uw eigen belang, u wilt het beste voor uw patiënt. Daarom is het zo frustrerend dat die, ondanks uw inspanningen, energiedrankjes blijft drinken. Dat jonge kinderen toch te veel snoepen, te weinig poetsen, en dus cariës hebben. En dat die patiënt met parodontitis hardnekkig blijft roken. Hoe motiveert u uw patiënten om beter voor hun gebit te zorgen?

0 reacties
12 oktober 2018

Klager verwijt de tandarts dat die bij de behandeling van zijn zoon vooraf geen behandelplan maar alleen een kostenraming heeft opgesteld en niet met hen heeft overlegd over de behandelmogelijkheden en de voor- en nadelen daarvan. Ook heeft hij een onvolledige en onjuiste behandeling toegepast.

0 reacties
12 oktober 2018

Na ruim vijfendertig jaar als tandarts te hebben gewerkt, is Ed Looman sinds ruim duizend dagen gepensioneerd. Hij kijkt met een goed gevoel terug op zijn loopbaan in de tandheelkunde.

0 reacties
12 oktober 2018

Ze studeert tandheelkunde in Amsterdam en is sinds 2012 assistent-scheidsrechter bij de KNVB, waarvoor ze vlagt in de Keuken Kampioen-divisie. Ook is ze inmiddels als assistent-scheidsrechter doorgegroeid in het internationale vrouwenvoetbal.

0 reacties
12 oktober 2018

Sinds juni 2017 heeft de KNMT een Raad van Toezicht, bestaande uit drie leden. Wat doen deze toezichthouders, hoe hebben ze hun eerste jaar bij de KNMT ervaren en bovenal: wie zijn ze? Maak kennis met Willem van Baren.

0 reacties
12 oktober 2018

Sinds juni 2017 heeft de KNMT een Raad van Toezicht, bestaande uit drie leden. Wat doen deze toezichthouders, hoe hebben ze hun eerste jaar bij de KNMT ervaren en bovenal: wie zijn ze? Maak kennis met voorzitter Marion Gout – Van Sinderen.

0 reacties
12 oktober 2018

Sinds juni 2017 heeft de KNMT een Raad van Toezicht, bestaande uit drie leden. Wat doen deze toezichthouders, hoe hebben ze hun eerste jaar bij de KNMT ervaren en bovenal: wie zijn ze? Maak kennis met Jos de Beer.

0 reacties

Partnernieuws

Download nu gratis dit exclusief en interactief e-book

Welke kritische succesfactoren beïnvloeden het peri-implantaire zachte weefsel en het uiteindelijke succes van het implantaat en het esthetische resultaat? Wereldberoemde clinici als Prof. Touati, Prof. Rompen en Dr. Lambert geven hun visie in dit nieuwe e-book.

Foundation for Oral Rehabilitation

Ontdek interactieve tools, videomateriaal over boeiende patiëntencases en nog veel meer op het dentale online platform FOR.

 

Adverteren in de media van de KNMT?

Bekijk de mogelijkheden via de mediasheet. 

Bureau Kalker Congres Chirurgie

Zeven sprekers brengen uw kennis over kleine chirurgische ingrepen in de algemene praktijk weer helemaal up-to-date op vrijdag 9 november 2018 in het RAI Congrescentrum in Amsterdam. 

Highlights - 8e editie van het Nobel Biocare Najaarssymposium

Vrijdag 9 november 2018
In de nieuwe Cinemec van Utrecht!

Met als sprekers o.a. Dr. Wadhwani, Mw. Edith Groenendijk & Dr. Wouter Kalk.

Laatste video

Deze inhoud is geblokkeerd door uw cookie voorkeuren.

Bekijk meer video's en abonneer op ons YouTube kanaal om niks te missen

Mis niets met de NT app

Met de NT-app leest u onze digitale uitgaven direct op uw tablet en smartphone. In de app is ook een digitaal archief - vanaf 2013 - beschikbaar.

Daarnaast blijft u gemakkelijk op de hoogte van het laatste nieuws.

Download via de Appstore of Playstore.

Covertandarts Astrid Stijger over paardencoaching

 

Deze inhoud is geblokkeerd door uw cookie voorkeuren.

 

Over het NT - Nederlands tandartsenblad

Het blad en de digitale middelen van het Nederlands tandartsenblad (NT) worden uitgegeven door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT). De redactie is verantwoordelijk voor de inhoud die wordt gemaakt op basis van journalistieke principes. De redactie legt via de communicatieadviesraad verantwoording af aan de Algemene Vergadering van de KNMT. Het NT publiceert ook kopij waarin niet het officiële bestuursstandpunt van de KNMT wordt weergegeven. 

Tip de redactie

Heeft u een tip voor een verhaal of interessante onderwerpen?

Mail ons op nt@knmt.nl

Contact

Nederlands Tandartsenblad

Postbus 4141
3502 HC Utrecht
www.knmt.nl/nt

Bezoekadres

Orteliuslaan 750

3528 BB Utrecht

T. (030) 607 62 51

F. (030) 607 63 01

E. nt@knmt.nl

De rubriek uitgelezen biedt een selectie van interessante artikelen, boeken of andere uitgaven over de tandheelkunde in het Nederlands Tandartsenblad.

Onderwerpen uit het oktober nummer van 2018:

Uitgelezen NT 10

Parodontitis en levenskwaliteit

Wat is het effect van verschillende vormen van parodontale aandoeningen op Oral Health-Related Quality of Life (OHRQoL)? Deze vraag komt aan de orde in de cross-sectionele studie Impact of aggressive periodontitis and chronic periodontitis on oral health-related quality of life

Llanos, A.H., Brazilian Oral Research, editie 6, 2018

 

3D-printers

Het gebruik van 3D-printers is in opkomst in de geneeskunde en de tandheelkunde. In het artikel 3D Printing in Dentistry, Sculpting the Way It Is aandacht voor verschillende vormen van 3d-printen en het printproces.

Sawhney, H., e.a., Journal of Scientific and Technical Research, editie 1, 2018

 

Ontwikkeling Zirkonium

Zirconia-materialen worden steeds vaker in monolithische vorm vervaardigd voor een reeks klinische toepassingen. Het artikel Novel Zirconia Materials in Dentistry  bespreekt de progressieve ontwikkeling van de momenteel beschikbare en de nieuwe generatie zirkoniumoxide.

Zhang, Y.; e.a., Journal of dental research, editie 10, 2017

 

Sociale media

De rol van sociale media in de tandheelkunde komt aan de orde in Connecting With Your Dentist on Facebook Patients’ and Dentists’ Attitudes. Hierin gaat het over de houding van patiënten en tandartsen ten opzichte van het gebruik van sociale media en de uitdagingen en kansen die sociale media bieden aan tandartsen.

Parmar, N., Journal of Medical Internet Research, editie 6, 2018

 

Slimme elektronica

Wat is de impact van slimme elektronische apparaten in de hedendaagse tandheelkunde. Brengen zij verandering in de hedendaagse tandheelkunde? Om deze vraag draait het in het artikel Impact of Smart Electronic Devices in Contemporary Dentistry- ‘Tech-Knowledge-Y’ in Dentistry.

Sudenthiran, S., e.a., Journal of Academy of Dental Education, editie 2, 2017