Laatste nummer

Artikelen uit het NT

22 mei 2019

‘Maak van het probleem van de patiënt niet jouw probleem’. Het was in het laatste jaar van mijn opleiding dat ik deze zin voor het eerst hoorde van mijn zaaldocent. Als gedreven studente werkte ik hard om alles voor mijn patiënten op te lossen. Diens klacht of probleem ervoer ik als de mijne. Ik deed alles om het de patiënt zo makkelijk mogelijk te maken.

0 reacties
20 mei 2019

Bente van Leeuwen (28) werkt sinds vier jaar als tandarts. Ze houdt van fotograferen, cactussen en haar patiënten (meestal).

0 reacties
20 mei 2019

Een 32-jarige patiënte geeft tijdens een regulier tandheelkundig controlebezoek aan enkele weken geleden op haar linkertongrand een klein bultje te hebben ontdekt. Zij ondervindt hiervan geen klachten.

0 reacties
20 mei 2019

Wie herkent niet het beeld van de tandarts, werkend in zijn praktijk aan huis, samen met één, hooguit twee assistenten. Tot de jaren negentig was dit een vertrouwd beeld, maar sindsdien neemt het aantal solistisch werkende tandartsen langzaam maar zeker af.

0 reacties
20 mei 2019

De mondgezondheid van met name jongvolwassenen laat nog te wensen over, blijkt uit het recente Signalement Mondzorg. Een brede samenwerking tussen tandartsen, zorgverzekeraars, overheden, jeugdgezondheidszorg en huisartsen kan tot verbetering leiden, aldus Zorginstituut Nederland (ZIN) en de KNMT. Het NT peilde enkele meningen in het veld.

0 reacties
20 mei 2019

Eindelijk komt de droom van Sepand Manouchehr uit. Na jaren zzp’er te zijn geweest, begint hij zijn eigen praktijk in Lichtenvoorde! En wij volgen hem; tijdens de overname, verbouwing en natuurlijk de opening van de praktijk. Na in de eerste afleveringen kennis met hem én zijn plannen te hebben gemaakt, krijgen we in dit deel met eigen ogen de praktijk en de verbouwing te zien. “Het is zwaar, maar mijn patiënten zijn mijn motivatie.”

0 reacties
20 mei 2019

Je kon er dit jaar op de IDS in Keulen niet aan ontkomen: 3D-printing. Maar liefst 140 exposanten hadden op dit gebied iets te bieden. Maar hoe werkt deze techniek eigenlijk? En valt er op korte termijn een 3D-revolutie te verwachten?

0 reacties

Partnernieuws

Adverteren in de media van de KNMT?

Bekijk de mogelijkheden via de mediasheet. 

Nobel Biocare Global Symposium Madrid 2019

Nobel Biocare brengt zijn baanbrekende innovaties naar dental professionals wereldwijd met 3 Global Symposia: ‘Madrid 2019, Las Vegas 2020 en Tokio 2021’.

Ontdek als eerste onze nieuwe oplossingen die worden onthuld in Madrid en wordt één van de game changers in de implantologie van de toekomst.

X-Guide: de GPS voor uw chirurgie

Voer free-hand chirurgie uit met real-time 3D ondersteuning tijdens het boren en implanteren dankzij
X-Guide!

Empowered by DTX Studio

Uitspraak Autoriteit Persoonsgegevens in lijn met werkwijze Anders Medical Factoring

Gezondheidsgegevens van patiënten mogen aan factoringbedrijven worden verstrekt, zonder expliciete toestemming van de patiënt.
Dat heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) laten weten aan de KNMT die hierover vragen aan de AP had gesteld.

Op 25 mei 2018 ging de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in.
De AVG leidde bij o.a. factoringmaatschappijen tot een verschil in interpretatie.
Het grootste verschil in opvatting was: is er wel of geen toestemming van de patiënt nodig als een zorgverlener gezondheidsgegevens van patiënten overdraagt aan een factoringmaatschappij?

Om het interpretatieverschil op te helderen, legde de KNMT de kwestie dus voor aan de Autoriteit Persoonsgegevens.

De uitspraak van de AP is in lijn met de werkwijze die Anders Medical Factoring sinds jaar en dag hanteert. Zij stelt namelijk dat gezondheidsgegevens die nodig zijn om aan een patiënt verleende zorg in rekening te brengen, aan factoringbedrijven mag worden verstrekt. Uitdrukkelijke toestemming van de patiënt is hiervoor niet vereist. Anders Medical Factoring is uiteraard blij dat de uitspraak in lijn ligt met de werkwijze die zij altijd al hanteert.

Zorgeloos overstappen naar Anders Medical Factoring

Misschien bent u op zoek naar een andere benadering in mondzorgfactoring. Naar een persoonlijke en sympathieke omgang met u en uw patiënten. Overstappen naar Anders Medical Factoring is eenvoudiger en sneller geregeld dan u misschien denkt. Hierdoor kunt u zich zorgeloos richten op wat echt belangrijk is: uw patiënten van de beste zorg voorzien. Wat kunt u van ons verwachten? > U ontvangt van ons een overstapkit om uw overstap soepel en snel te laten verlopen; > Binnen 48 uur versturen wij een aangetekende opzegbrief naar uw eventuele huidige factoringpartner; > De verwerking van uw overeenkomst wordt binnen 1 werkdag geregeld; > Wij werken samen met alle zorgverzekeraars in Nederland t.b.v. het clearingproces; > U ontvangt van ons promotiemateriaal om uw patiënten te informeren over de uitbesteding van uw facturatie; Wij ondersteunen u bij het informeren van uw patiënten; > Uw patiënten ontvangen herkenbare facturen met uw praktijklogo; > Toegang tot ons innovatieve, digitale Dashboard waarin u volledige inzage heeft in uw factoringzaken; > Snelle en gegarandeerde uitbetaling; > En misschien wel het belangrijkste: vriendelijke en servicegerichte medewerkers die altijd een stap extra zetten voor u en uw patiënten.

Laatste video

Deze inhoud is geblokkeerd door uw cookie voorkeuren.

Bekijk meer video's en abonneer op ons YouTube kanaal om niks te missen

Lees het NT in de KNMT-app

Wilt u het NT direct op uw tablet en smartphone lezen? Download dan de KNMT-app.

Daarnaast blijft u gemakkelijk op de hoogte van het laatste nieuws.

Download via de App Store of Google Play:
logo Apple app store
Ontdek het op Google Play

Over het NT - Nederlands Tandartsenblad

Het Nederlands Tandartsenblad (NT) is het vakblad voor de tandarts. Het NT is een uitgave van de KNMT. KNMT-leden ontvangen 11 keer per jaar het NT thuis. De redactie is verantwoordelijk voor de inhoud die wordt gemaakt op basis van journalistieke principes. De redactie, onderdeel van de afdeling Communicatie van de KNMT, wordt bijgestaan door een communicatieadviesraad met tandartsen en tandarts-specialisten.  

Contact met de redactie

Heeft u een tip voor een verhaal of interessante onderwerpen? Wilt u reageren op de inhoud van het NT?

Mail ons op nt@knmt.nl of bel met Evert Berkel, bladmanager: tel. 030 607 6251.

Post kunt u sturen aan:

Nederlands Tandartsenblad
t.a.v. Evert Berkel, bladmanager
Postbus 4141
3502 HC Utrecht

Abonneren

Bent u geen KNMT-lid maar wilt u toch het NT ontvangen? Abonneer u dan! Een abonnement kost € 132,50 per jaar; mondhygiënisten en tandartsassistenten krijgen 50% korting. Voor vragen over of het afsluiten van een abonnement kunt u contact opnemen met ledenadministratie@knmt.nl of tel. 030 - 607 6256.