Laatste nummer

Artikelen uit het NT

App
07 oktober 2019

Er is recent een aantal kleine verbeteringen doorgevoerd aan de KNMT-app. Voortaan ververst de app zich automatisch waardoor gebruikers altijd het laatste nieuws zien. Ook is de leesbaarheid van de app verbeterd.

0 reacties
25 september 2019

De zomer is voorbij en wellicht heb je meer de tijd en vaker de behoefte gehad om naar jezelf te kijken in de spiegel. Ik in ieder geval wel.

0 reacties
24 september 2019

Parelend witte tanden, keurig in het gelid. Voor menigeen in de Westerse wereld de definitie van een perfect gebit, waarbij steeds vaker parelend wit plaatsmaakt voor spierwit. Het is een schoonheidsideaal dat pas enkele decennia bestaat en haalbaar is, met dank aan de moderne tandheelkunde

0 reacties
24 september 2019

De beroepsverenigingen in de mondzorg, waaronder de KNMT, cliënten- en patiëntenorganisaties, zorgverzekeraars én de Nederlandse Zorgautoriteit hebben samen zeven ambities voor de mondzorg vastgesteld. Marian Kaljouw, voorzitter van de Raad van Bestuur van NZa zegt in gesprek met het NT daar trots op te zijn: “En dan vooral op het feit dat we ze gezamenlijk hebben vastgesteld en omarmd.”

0 reacties
24 september 2019

De buitenlandstage van zesdejaars ACTA-studenten Christel van Uijtert, Jennifer Tang en Daphne Bachet bracht hen van april tot en met juli dit jaar naar de Kaapverdische eilanden. In Espargos, op het eiland Sal, werkten ze  een dag per week in de praktijk van tandarts Augusto.

0 reacties
24 september 2019

Geduld is nou niet bepaald haar sterkste punt, geeft ze toe. Maar zodra tandarts-geriatrie Nelleke Bots-van ’t Spijker een patiënt in de stoel heeft, wordt ze de rust zelve. “Mondzorg voor ouderen vergt een andere aanpak.” Het NT liep een dagje met haar mee in verpleeghuis De Haven in Bunschoten.

0 reacties
24 september 2019

Het is ongetwijfeld herkenbaar; een patiënt die u vraagt een gezond element te extraheren. Echter, hoe vaak gebeurt dat eigenlijk? En welke reden heeft de patiënt ervoor? Om daar inzicht in te krijgen loopt er in Amsterdam momenteel een onderzoek. Het NT is benieuwd: wat zijn uw ervaringen met extracties om niet-tandheelkundige redenen? We vroegen het drie tandartsen.

0 reacties
24 september 2019

Nikki Boerstal was onlangs het 5000ste lid van het Kwaliteitsregister Tandheelkunde (KRT). Waarom, en wat zijn haar drijfveren in de tandheelkunde?

0 reacties
24 september 2019

Niet goed opletten leverde deze tandarts een berisping op. Hij zag een open wondje in de onderkaak niet en ging er onterecht vanuit dat klaagster was gestopt met denosumab. Dat bleek een dure misrekening, voor de tandarts en voor klaagster, die dit middel nu niet meer mag gebruiken.

0 reacties
24 september 2019

Hoe ziet de mondzorg eruit in 2030? In een serie interviews laat het NT de wetenschappelijke verenigingen hierover aan het woord. Voorzitter Ralph van Brakel van de Nederlandse Vereniging voor Gnathologie en Prothetische Tandheelkunde (NVGPT) verwacht dat door het vernieuwde tarievenhoofdstuk de gnathologie beter bij het veld aansluit.

0 reacties
24 september 2019

32 elementen, 32 vragen. De geïnterviewde pikt er blind zeven vragen uit en beantwoordt die naar beste eer en geweten. Manuel Rose kwam tot de volgende keuzes.

0 reacties
20 augustus 2019

ACTA-studenten Silvia Yuniawati en Mariam Tsagikian onderzochten voor hun scriptie of de stof propolis, als actief ingrediënt in tandpasta’s of mondspoelmiddelen, effect heeft op gingivitis en parodontitis. 

0 reacties

Partnernieuws

Anders Medical Factoring breidt haar dienstenpakket uit!

Wij willen zorgverleners en patiënten altijd de beste service bieden en daarom hebben wij naast ons huidige product, Molaar, een nieuw product: Premolaar!

Nieuwsgierig naar onze beide patiëntvriendelijke producten? Een volledig overzicht van Molaar en Premolaar vindt u hier:  Dienstenpakket Anders Medical Factoring.

Wij hopen u en andere zorgverleners met de uitbreiding van ons dienstenpakket in de toekomst nog beter te servicen!

 

2nd European Young Professional Summit powered by Straumann

Friday, October 25th 2019  – Saturday, October 26th
Beurs van Berlage, Amsterdam

Make sure you are in Amsterdam on October 25th & 26th! For the second edition of the Straumann YPP Summit we are moving to this bustling city. This is a must-have experience if you want to know more about the future in esthetic dentistry by international top-speakers. Meet young dentists from all over Europe and immerse yourself in interactive workshops and an attractive program for 1.5 days.

Uitspraak Autoriteit Persoonsgegevens in lijn met werkwijze Anders Medical Factoring

Gezondheidsgegevens van patiënten mogen aan factoringbedrijven worden verstrekt, zonder expliciete toestemming van de patiënt.
Dat heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) laten weten aan de KNMT die hierover vragen aan de AP had gesteld.

Op 25 mei 2018 ging de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in.
De AVG leidde bij o.a. factoringmaatschappijen tot een verschil in interpretatie.
Het grootste verschil in opvatting was: is er wel of geen toestemming van de patiënt nodig als een zorgverlener gezondheidsgegevens van patiënten overdraagt aan een factoringmaatschappij?

Om het interpretatieverschil op te helderen, legde de KNMT de kwestie dus voor aan de Autoriteit Persoonsgegevens.

De uitspraak van de AP is in lijn met de werkwijze die Anders Medical Factoring sinds jaar en dag hanteert. Zij stelt namelijk dat gezondheidsgegevens die nodig zijn om aan een patiënt verleende zorg in rekening te brengen, aan factoringbedrijven mag worden verstrekt. Uitdrukkelijke toestemming van de patiënt is hiervoor niet vereist. Anders Medical Factoring is uiteraard blij dat de uitspraak in lijn ligt met de werkwijze die zij altijd al hanteert.

Adverteren in de media van de KNMT?

Bekijk de mogelijkheden via de mediasheet. 

Xeal™ en TiUltra™

Maak kennis met Xeal en TiUltra - twee nieuwe baanbrekende abutment- en implantaatoppervlaktes gebaseerd op jarenlang onderzoek en expertise van het anodisatie-proces, om de integratie van de harde en zachte weefsels op elk niveau te optimaliseren. Het tijdperk van MucointegrationTM is nu gestart.

Laatste video

Deze inhoud is geblokkeerd door uw cookie voorkeuren.

Bekijk meer video's en abonneer op ons YouTube kanaal om niks te missen

Lees het NT in de KNMT-app

Wilt u het NT direct op uw tablet en smartphone lezen? Download dan de KNMT-app.

Daarnaast blijft u gemakkelijk op de hoogte van het laatste nieuws.

Download via de App Store of Google Play:
logo Apple app store
Ontdek het op Google Play

Over het NT - Nederlands Tandartsenblad

Het Nederlands Tandartsenblad (NT) is het vakblad voor de tandarts. Het NT is een uitgave van de KNMT. KNMT-leden ontvangen 11 keer per jaar het NT thuis. De redactie is verantwoordelijk voor de inhoud die wordt gemaakt op basis van journalistieke principes. De redactie, onderdeel van de afdeling Communicatie van de KNMT, wordt bijgestaan door een communicatieadviesraad met tandartsen en tandarts-specialisten.  

Contact met de redactie

Heeft u een tip voor een verhaal of interessante onderwerpen? Wilt u reageren op de inhoud van het NT?

Mail ons op nt@knmt.nl of bel met Evert Berkel, bladmanager: tel. 030 607 6251.

Post kunt u sturen aan:

Nederlands Tandartsenblad
t.a.v. Evert Berkel, bladmanager
Postbus 4141
3502 HC Utrecht

Adverteren

Wilt u adverteren in het NT, deelnemer worden in partnernieuws, een advertorial plaatsen in onze nieuwsbrief of bannerpositie op de website of in de app reserveren? Advertentiemogelijkheden bij de KNMT

Abonneren

Bent u geen KNMT-lid maar wilt u toch het NT ontvangen? Abonneer u dan! Een abonnement kost € 132,50 per jaar; mondhygiënisten en tandartsassistenten krijgen 50% korting. Voor vragen over of het afsluiten van een abonnement kunt u contact opnemen met ledenadministratie@knmt.nl of tel. 030 - 607 6256.