Inspiratiesessies

Thera Evers en Arjan Wijnands (ABN AMRO) - Weg geldstress, hallo financieel gezond leven!

Thera Evers en Arjan Wijnands zijn sectorspecialisten Mondzorg bij ABN AMRO Bank.​

Nog even, en je hebt je felbegeerde tandartsbul in de pocket. Een bijzondere mijlpaal en mooi moment om te vieren. Misschien heb je wel een verre reis gepland om je accu weer even goed op de laden. En dan? Specialiseren? Een baan zoeken? Voor jezelf beginnen? Wel of geen huis kopen? Een jaar backpacken? Trouwen, samenwonen of vrijgezel blijven? Kinderen? Nu of straks?  Zoveel keuzes... Herken je dat? Keuzes maken is best lastig. Want, wat als je keuze tegenvalt?  Misschien denk je dat een bankverhaal over geld saai is, maar echt, geloof ons, wij krijgen het in 25 minuten voor elkaar dat jij straks financieel fit door het leven gaat en de juiste keuzes maakt. Een glasheldere, vrolijke workshop die je stap voor stap informeert over hoe jij je zelf financieel kan transformeren tot een financieel fitte tandarts. Maak jij de juist keuze? Meld je nu aan! 

Deze inspiratiesessie is mede mogelijk gemaakt door de ABN AMRO Bank.

 

Ewout van Schaik (Meeùs Aon) - Welke keuze maak jij na je tandartsenopleiding: Start je als zelfstandige of toch liever in loondienst? 

Ewout van Schaik is Adviseur Gezondheidszorg & Welzijn bij Meeùs Aon.

Zo aan het einde van je opleiding komt er veel op je af. Zo ook de keuze om in loondienst te gaan of te starten als zelfstandige. Het is dan belangrijk om vooraf te weten welke keuze bij jou past en wat je als beginnende tandarts tijdig geregeld moet hebben om gezond van start te kunnen. Als zelfstandige tandarts wordt je bijvoorbeeld gelijk ook zelfstandig ondernemer. Je wordt dan zelf verantwoordelijk voor je inkomen en je medisch handelen. Tevens wordt er van je verwacht dat je aan de nodige fiscale eisen voldoet. Welke dat precies zijn is onder andere afhankelijk van de werkvorm waar je voor kiest. Kortom allemaal zaken waar je tot nu toe nog niet zoveel aandacht aan besteed hebt. Met deze workshop krijg je van Meeùs een praktisch overzicht van je mogelijkheden en wat je op tijd dient te regelen om als tandarts gezond van start te kunnen. Zo kun je goed voorbereid je keuze maken en zonder verrassingen aan de slag. 

Deze inspiratiesessie is mede mogelijk gemaakt door Meeùs Aon.

 

 Edith Groenendijk - Directe tandvervanging: Het kan beter, sneller en goedkoper

Edith Groenendijk is tandarts-implantoloog NVOI, EAO

Hoe gaaf is het om gedurende je carrière als clinicus en tandarts-implantoloog de stukjes van de wetenschappelijke puzzel te ontrafelen en in elkaar te passen tot er een groter plaatje ontstaat: een nieuw behandelprotocol? Voor mij begon dit avontuur in 2008.

De jaren die daaraan voorafgingen kreeg ik verwijzingen waarbij de tand of kies al was verwijderd, met het verzoek om een implantaat. We kennen allemaal het beeld wel: retractie van papillen en verlies van voornamelijk buccaal hard en zacht weefsel, waardoor de esthetiek is gecompromitteerd. Om tot een bevredigend eindresultaat te komen zijn er drie tot vijf chirurgische ingrepen noodzakelijk, met een behandeltraject variërend van anderhalf tot twee jaar. De behandelingen die ik deze patiënten moest aanbieden, waaronder een botopbouw en bindweefsel transplantaat, waren dermate invasief, dat deze met de onvermijdelijke postoperatieve ongemakken gepaard gingen, zoals veel pijn en zwelling. Als vervolgens de factuur van het verrichte werk op de mat viel, werd ik er bepaald niet populairder op. Dit moest anders kunnen.

In 2008 ontmoette ik collega Staas, die mij een aantal onwaarschijnlijk mooie behandelresultaten toonde na directe plaatsing van implantaten met behulp van NobelActive implantaten. De wetenschappelijke verklaring hiervoor moest hij mij schuldig blijven. Op basis van de destijds beschikbare literatuur ontwikkelden wij samen een “immediate implant placement and provizionalisation (IIPP)” behandelprotocol.  Na een aantal jaren volgens dit protocol gewerkt te hebben, bleken de esthetische resultaten en de cijfers er niet om te liegen. Dit leidde tot een promotieonderzoek waarbij de Universiteiten van Nijmegen en Groningen betrokken zijn. Inmiddels zijn we 10 jaar verder en is IIPP een veelbesproken behandelmethode in de literatuur. Toch moeten we voorzichtig zijn met wat we lezen, omdat het welslagen van IIPP sterk afhankelijk is van de manier waarop de behandeling wordt uitgevoerd.

Kom dus luisteren naar do's and don'ts die belangrijk zijn voor het welslagen van IIPP!

Deze inspiratiesessie is mede mogelijk gemaakt door Nobel Biocare Nederland BV. 

  

Dhr. prof. dr. G.A. (Fridus) van der Weijden - Zolang er maar Fluoride in zit?

Fridus van der Weijden is professor aan ACTA, tandarts-implantoloog en tandarts-parodontoloog 

Bij een gezonde levensstijl hoort een gezonde mond. Een zorgvuldige verzorging brengt tanden en kiezen in een betere conditie. Mondhygiëne is daarom een belangrijk onderdeel van de dagelijkse zelfzorg. Twee keer per dag het gebit poetsen met een fluoride tandpasta is het basisadvies mondverzorging. Deze lezing belicht tandpasta vanuit de historie en beschrijft waar we nu staan. 
Het doel is dat de informatie die gegeven wordt de tandheelkundig zorgverlener inspireert om 'evidence based' adviezen te geven aan zijn/haar patiënten. 

Deze inspiratiesessie is mede mogelijk gemaakt door Colgate. 

Gerelateerde afbeelding