Sprekers

Alexander Tolmeijer

Opening: Stay connected, of verlies je patiënt

De tandheelkunde ontwikkelt zich in een rap tempo. Zowel qua techniek, als organisatie. Maar ook met de steeds hogere eisen van patiënten en toenemende digitalisering, staan grote veranderingen voor de deur. Het belangrijkste gegeven in de tandheelkunde, is onze vertrouwensrelatie met de patiënt. Hoe grijpt technologie hierop in en wat betekent dat voor de binding met de patienten? Mooie tandheelkunde en goede zorg hebben een gezamenlijke patientgerichte aanpak nodig, om zich te onderscheiden van de 'scankliniek2030'. Wat zijn de ontwikkelingen en wat is de mogenlijke impact hiervan? 

Stay connected met de toekomst.

Jacqueline Strooband

The do's and don'ts voor een goede samenwerking in de praktijk.

Na je afstuderen wil je waarschijnlijk vooral academisch en vakgericht bezig zijn. Behoud van plezier en kwaliteit in het tandheelkundige vak is echter niet alleen afhankelijk van het goed uitvoeren van een verrichting. Je komt daarbij in een mondzorgteam terecht waarvan je deel uit gaat maken. De samenwerking binnen en met het gehele team speelt dan een belangrijk rol. Wat verandert er voor jou in de overgang van student naar praktiserend tandarts? En welke skills heb je nodig om binnen een team goed te functioneren? Na deze lezing weet jij:

* the do’s and don’ts voor een goede samenwerking;

* de top 5 team frustraties;

* de sleutels tot effectieve en succesvolle communicatie in de praktijk;

Stay connected met het mondzorgteam.

Marc Westeneng

Creëer de ideale patiëntenervaring

Een behandeling wordt vaak bekeken vanuit de tandarts zelf, maar is het niet logischer om het ook te bekijken vanuit de patiënt?. Niet alleen de kwaliteit van de behandeling is daarbij belangrijk, maar ook dat je de dienstverlening inricht vanuit de beleving van de patiënt. De 'patiëntreis' of de customer journey heeft als primaire doel om ervaringen te verbeteren. Iets waar het succes van de praktijk mee staat of valt. Maar hoe kom je erachter wat patienten echt belangrijk vinden, wat kunnnen we leren vauit de psychologie bij het ontwerpen van de ideale patientreis en wat kunnen tandartsen leren van de hoogst gewaardeerde verzekeringsmaatschappijen in de wereld?

Ontwerp de ideale 'klantervaring' en stay connected met je patiënt.

Jan Paul Bressers

Je eerste weekenddienst: acuut spannend!

Gebitsletsel komt veelvuldig voor: één op de vier mensen overkomt het tijdens zijn leven. Meestal valt de schade mee maar soms is er veel kapot en is er dus ook veel werk aan de winkel. Helaas zie je acuut gebitsletsel tijdens je opleiding maar zelden, misschien heb je het zelfs nog nooit in je stoel gehad. Als je straks tandarts bent, wordt echter wel van je verwacht dat je het kordaat en adequaat behandelt. Je eerste weekenddienst is vaak de vuurdoop. Gelukkig zijn er tegenwoordig prima websites en apps die je op zo’n moment kunt raadplegen; 'hoe zat het ook alweer'? Het gaat misschien meer voor je leven als we samen een uur interactief weekenddienst doen. Met elkaar gevolgen van ongelukjes, val- en vechtpartijtjes bekijken en behandelen!

Stay connected met de praktijk.

Ralph Voorsmit

Gestoord of niet gestoord, dat is de vraag.. !?

Piercings in het aangezicht worden al toegepast sinds de oudheid. Maar piercings in de mondholte zijn met name pas sinds het roemruchte Woodstock Muziekfestival van 1969 vooral onder jonge mensen populair geworden. Veel mensen die een piercing in het aangezicht en de mondholte - inclusief de tong - laten plaatsen lijken soms ‘gestoord’, omdat ze onvoldoende of zelfs niet beseffen dat een piercing door het slijmvlies niet alleen aanleiding kan geven tot communicatiestoornissen, maar bovendien veel meer complicaties kan geven dan een piercing die door de huid wordt aangebracht. De mondflora bevat talloze ‘ingrediënten’ die lichte of ernstige ontstekingen kunnen veroorzaken of (irreversibele) complicaties. Zelfs tot de dood toe. Zo kan een piercing in het aangezicht en de mondholte dan ook transformeren van een versiersel naar een ‘fatal attraction’! 

Stay connected met de praktijk.

Naast de lezingen kun je ook kiezen uit verschillende workshops, check de workshops hier!