Workshops

Workshop 1

What the hack?! | Door Roxanne Kroes, KNMT

Online een afspraak maken, een foto doorsturen via Whatsapp voor intercollegiaal overleg, een verwijzing naar een kaakchirurg of het versturen van een recept. Alles gaat digitaal. Handig en lekker snel, maar mag dat allemaal maar zo? En hoe zorg je ervoor dat een cybercrimineel je systeem niet hackt of je patiëntendossiers niet op straat komen te liggen? Roxanne Kroes vertelt je aan de hand van herkenbare voorbeelden hoe je je kan wapenen tegen cybercriminaliteit en aan welke privacyregels tandartsen zich moeten houden.

En hoe zit het eigenlijk met jouw eigen gegevens? Zijn die wel veilig..?

Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door:

Workshop 2

Tanderosie anno 2017: ‘Kan ik er wat aan doen?’ | Door Dr. Dien Gambon

In de algemene praktijk wordt tanderosie ongeveer 30% bij ( jonge) kinderen, maar ook bij volwassenen, gediagnosticeerd. Onze levensstijl en die van onze jonge patiënten is de afgelopen decennia drastisch veranderd. Naast het vaker en meer consumeren van zure voedingsmiddelen kan ook zuur snoepgoed bij dragen tot het ontstaan van tanderosie. Weten we wel wat we etenen wat dit voor invloed heeft op het gebit? Aan de hand van tal van voorbeelden wordt inzicht verkregen wat de risicofactoren kunnen zijn. Welk advies geven we onze patiënten ten aanzien van preventieve middelen zoals tandpasta’s en spoelmiddelen. 

Deze workshop wordt mogelijk gemaakt door:

Workshop 3

Een kijkje door de bril van een implantoloog. | Door Ronald Wils en Ruud Kolijn

Tijdens deze korte workshop maak je kennis met de wereld van implantologie en krijg je de mogelijkheid om zelfstandig een implantaat te plaatsen. De workshop wordt georganiseerd door Stichting Implant College. Implant College organiseert al ruim 10 jaar geaccrediteerde cursussen, lezingen en workshops op gebied van implantologie voor het hele zorgteam. 

Tevens biedt Implant College de exclusieve mogelijkheid om een dagje mee te kijken bij een ervaren implantoloog. Heb je hier interesse in? Meld je dan aan voor de workshop van Implant College en geef je interesse door aan één van de workshopbegeleiders. Zij helpen je graag verder. Je kunt je interesse ook per e-mail of telefonisch kenbaar maken via info@implantcollege.eu of 073- 684 72 05. 

Deze workshop wordt mogelijk gemaakt door:

Workshop 4

Welke keuze maak jij na je tandartsenopleiding: 'Start je als zelfstandige of toch liever in loondienst?'Door Jan van Erk en Ewout van Schaik

Zo aan het einde van je opleiding komt er veel op je af. Zo ook de keuze om in loondienst te gaan of te starten als zelfstandige. Het is dan belangrijk om vooraf te weten welke keuze bij jou past en wat je als beginnende tandarts tijdig geregeld moet hebben om gezond van start te kunnen. Als zelfstandige tandarts wordt je bijvoorbeeld gelijk ook zelfstandig ondernemer. Je wordt dan zelf verantwoordelijk voor je inkomen en je medisch handelen. Tevens wordt er van je verwacht dat je aan de nodige fiscale eisen voldoet. Welke dat precies zijn is onder andere afhankelijk van de werkvorm waar je voor kiest. Kortom allemaal zaken waar je tot nu toe nog niet zoveel aandacht aan besteed hebt. Met deze workshop krijg je van Meeùs een praktisch overzicht van de mogelijkheden en wat je op tijd dient te regelen om als tandarts gezond van start te kunnen. Zo kun je goed voorbereid je keuze maken en zonder verrassingen aan de slag. 

Deze workshop wordt mogelijk gemaakt door: 

Workshop 5

Overnemen van een tandartspraktijk: 'bankfinanciering passend?' | Door Marleen Jansen en Jan-René Klijne

Nadat je een periode hebt waargenomen en als zelfstandige hebt gewerkt komt de vraag aan de orde; hoe wil ik verder met mijn beroep?  Zelf een nieuwe praktijk starten, een praktijk overnemen, als waarnemer/zelfstandige blijven werken of juist in loondienst. Bij een keten gaan werken of een grote zelfstandige praktijk? Welk perspectief hebben deze opties in de mondzorg voor de komende jaren. Wat betekent dit financieel, zowel zakelijk als privé? Hoe kun je bepalen wat bij jou past? 

Het merendeel van de huidige tandartsen kiest voor het ondernemerschap in de vorm van het overnemen van een bestaande praktijk. Aangezien in Nederland bijna 30% van de tandartsen ouder dan 55 jaar is, verwachten wij dat de komende jaren veel praktijken beschikbaar komen voor overname. Marleen Jansen en Jan-René Kleijne nemen je mee door de do's and dont's.

Deze workshop wordt mogelijk gemaakt door:

Workshop 6

Interactieve sessie: 'solliciteren, hoe doe je dat?' | Door Erik Garritsen en Iris Dijkgraaf

Erik Garritsen en Iris Dijkgraaf van 'Jouw Mondzorg Job' bereiden je in deze workshop voor op wat je straks te wachten staat als je gaat solliciteren naar een baan in de tandartspraktijk. Hoe maak jij een goede eerste indruk? Wat zijn de do’s en de don’ts in solliciteren? Welke vragen kun je verwachten? Na het volgen van deze workshop ga jij zelfverzekerd naar het sollicitatiegesprek.

Deze workshop wordt mogelijk gemaakt door: 

Workshop 7

Futureproof your business. | Door Arjan Wijnands

Als jouw patiënt een uitgebreide tandheelkundige behandeling moet ondergaan, dan zul je een behandelplan opstellen. Voor de start van je carrière zou je eigenlijk hetzelfde moeten doen. Hoe wil je verder gaan als je straks je studentwoning moet afstaan aan een andere student. Waar wil je gaan wonen? Ga je weer terug naar je ouders of heb je liever een eigenwoning. Daarnaast krijg je te maken met de vraag of je in loondienst wil of toch liever als zelfstandige aan de slag gaat. Hoe kijkt de bank naar het inkomen van een startende tandarts. Kun je straks wel een eigen huis kopen en krijg je de financiering wel rond. Is dit van invloeg op mijn droom om in de toekomst een praktijk over te nemen? Daarnaast zullen wij de trends en ontwikkelingen in de mondzorg bespreken. In hoeverre kunnen deze van invloed zijn op jouw (toekomstig) inkomen? Allemaal vragen die wij vaak tegenkomen in onze dagelijkse praktijk. We zullen in deze workshop antwoord geven op deze vragen. Schrijf je nu in voor deze workshop, jouw toekomst begint vandaag. 

Deze workshop wordt mogelijk gemaakt door:

Al een keuze voor een workshop kunnen maken? Check dan ook welke lezingen er worden aangeboden!