Vacature woordvoerder en communicatieadviseur

De KNMT is de beroepsvereniging van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen. We werken aan optimale omstandigheden waaronder onze leden hun werk kunnen doen. En we willen de beste mondzorg voor hun patiënten. Met zo’n 55 collega’s behartigen we vanuit Utrecht de belangen van onze leden bij onze stakeholders. Ook zetten we ons in om de dagelijkse praktijkvoering voor hen zo overzichtelijk mogelijk te maken. We willen een persoonlijke vereniging zijn. Eén waarmee leden zich verbonden voelen en die patiënten helpt om de weg te vinden in de wereld van de mondzorg. Zodat we samen voor elkaar krijgen dat de tandheelkundige zorg Nederland op topniveau blijft.

Help jij ons daarbij? De KNMT zoekt namelijk een

Woordvoerder/communicatieadviseur (32 - 36 uur)

Als woordvoerder/communicatieadviseur voer jij het woord in de media namens de KNMT en de tandartsen in Nederland. Je weet, mede door jouw overtuigingskracht, in de media de aandacht te krijgen voor het belang van een gezonde mond en de rol van de tandarts daarbij.

Jij zorgt voor de juiste beeldvorming en eerlijke informatie over de mondzorg, de tandarts en zijn team in de media en versterkt hiermee de positie van de tandarts. Je behoudt de nuance, maar bent niet bang voor uitgesproken boodschappen.

Ook zorg je voor de allerbeste communicatie met patiënten (onder andere via Allesoverhetgebit.nl) en je weet hoe je een PR- en publiekscampagne opzet en uitvoert.

Je kunt strategisch denken en schrijft net zo goed een spathelder nieuws- of persbericht. En je bent iemand met wie het heel leuk werken is in ons zevenkoppige team Communicatie, waar we samen werken aan geïntegreerde, crossmediale en effectieve communicatie.

Over jou

Netwerken zit in je bloed, je bent energiek en gaat zowel binnen als buiten kantoor de juiste contacten aan. Je bent creatief en weet beleidsdocumenten om te zetten naar boeiende verhalen.

  • Je bent bij voorkeur hbo- of wo opgeleid in de communicatie of journalistiek.
  • Je hebt 3 tot 5 jaar relevante werkervaring.
  • Je bent een initiator, resultaatgericht en je hebt overtuigingskracht. 
  • Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.
  • Je bent bereid om soms op onregelmatige tijden te werken.

Dit bieden wij

Werken bij de KNMT betekent samenwerken in een energieke organisatie met enthousiaste professionals. We bieden veel ruimte voor eigen initiatief en we vinden het belangrijk dat jij jezelf kunt blijven ontwikkelen. Naast een uitdagende dynamische functie bieden wij je:

  • Een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;
  • Het salaris bedraagt minimaal € 3.521,69 en maximaal € 4.508,07 op basis van 36 uur, afhankelijk van je kennis en ervaring;
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden: minimaal 33 vakantiedagen, een 13e maand en een flexibele werkplek in een nieuwe, eigentijdse en transparante kantooromgeving;
  • Goede faciliteiten, zoals een smartphone en laptop, waarmee je je werk soms ook thuis kunt doen.

Solliciteren

Wil je meer informatie over de functie neem dan gerust contact op met Hans Scholten, hoofd Communicatie (tel. 030 – 60 76 318). Wil je solliciteren stuur dan uiterlijk 21 juni a.s. je motivatie en cv naar personeelenorganisatie@knmt.nl ter attentie van Hanneke Westerlaken.

Tags vacatures