Dementie in de mondzorgpraktijk

Steeds meer mensen krijgen dementie. Zij wonen vaak nog thuis en gaan er graag alleen op uit.Maar de dagelijkse dingen, zoals boodschappen doen of naar de tandarts gaan, worden voor mensen met dementie steeds moeilijker. Soms weten ze het even niet meer. Dan is het fijn om als tandarts te weten wat u kunt doen om te helpen.

Online training

De KNMT heeft met Samen Dementievriendelijk een online training ontwikkeld voor medewerkers in de mondzorgpraktijk. Met de training ‘In de mondzorgpraktijk’ kunnen tandartsen en hun team dementie eerder herkennen en betere zorg geven aan patiënten met dementie. In de training worden er praktijksituaties geoefend waarmee medewerkers in een mondzorgpraktijk te maken krijgen als ze zorg leveren aan patiënten met dementie. Deze praktijksituaties zijn aangedragen door de medewerkers zelf en is daardoor herkenbaar.

De training is gratis te volgen via www.samendementievriendelijk.nl/mondzorgpraktijk.

 

Wilt u meer weten over hoe u om kunt gaan met patiënten met dementie? De KNMT Academy geeft op 23 november de training Goed omgaan met dementie in de tandartspraktijk. De gratis online training 'In de mondzorgpraktijk' maakt hier deel van uit.