Filters

Stappenplan VGZ implantologie: kaakchirurg

Wilt u als kaakchirurg in samenwerking met een tandarts implantologische behandelingen aanbieden aan verzekerden bij VGZ? Zodat zij de geleverde zorg volledig vergoed krijgen, in plaats van 80%? Volg dan onderstaande stappen.

Welke stappen moet u als kaakchirurg zetten?

  1. Zorg voor een zorgovereenkomst met VGZ, met daarin ruimte voor samenwerking met een tandarts op het gebied van implantologie. Deze kunt u zelf aangaan, of het ziekenhuis waar u werkt.
  2. Zorg ervoor dat de tandarts met wie u samenwerkt op het gebied van implantologie de ´VGZ-zorgovereenkomst Tandprothetische zorg op implantaten 2017´ (pdf) afgesloten heeft.
  3. Maak schriftelijke afspraken over de samenwerking. U kunt hiervoor gebruikmaken van de modelovereenkomst van de KNMT (docx).
  4. Stuur de ondertekende modelovereenkomst aan VGZ.

Achtergrond

In het najaar van 2016 heeft VGZ haar beleid op het gebied van implantologie gewijzigd. Sindsdien konden kaakchirurgen en tandartsen niet meer in samenwerking volledig vergoede implantologische behandelingen aan te bieden. Patiënten moesten daardoor 20% van de kosten zelf betalen. Op verzoek van de KNMT heeft VGZ dit onderdeel van haar beleid aangepast. Kaakchirurgen en tandartsen kunnen nu weer samenwerken zonder extra kosten voor de patiënt.