Filters

Stappenplan VGZ implantologie: tandarts

Wilt u als tandarts in samenwerking met een kaakchirurg implantologische behandelingen aanbieden aan verzekerden bij VGZ? Zodat zij de geleverde zorg volledig vergoed krijgen, in plaats van 80%? Volg dan onderstaande stappen.

Welke stappen moet u als tandarts zetten?

  1. Zorg ervoor dat de kaakchirurg met wie u samenwerkt, of het ziekenhuis waar deze werkt, een zorgovereenkomst heeft met VGZ. Controleer ook of deze ruimte biedt om implantologische zorg in samenwerking met een tandarts aan te bieden.
  2. Sluit zelf de ´VGZ-zorgovereenkomst Tandprothetische zorg op implantaten 2017´ af (pdf)
  3. Maak schriftelijke afspraken over de samenwerking. U kunt hiervoor gebruikmaken van de modelovereenkomst implantologie van de KNMT (docx).
  4. Stuur de ondertekende modelovereenkomst aan VGZ.

Achtergrond

In het najaar van 2016 heeft VGZ haar beleid op het gebied van implantologie gewijzigd. Sindsdien konden tandartsen en kaakchirurgen niet meer in samenwerking volledig vergoede implantologische behandelingen aan te bieden. Patiënten moesten daardoor 20% van de kosten zelf betalen. Op verzoek van de KNMT heeft VGZ dit onderdeel van haar beleid aangepast. Tandartsen en kaakchirurgen kunnen nu weer samenwerken zonder extra kosten voor de patiënt.