KNMT Preventietour 2016: houd je patiënt veilig!

Hoe ga je in jouw werk om met de veiligheid van patiënten en collega’s? Weet je welke risico’s ze lopen? Kun je met elkaar praten over fouten, twijfels of incidenten? Antwoord op dat soort vragen gaf de KNMT Preventietour 2016.

Met bobsleekampioen Edwin van Calker

Een van de sprekers was bobsleekampioen Edwin van Calker. Hij had de moed om te besluiten niet van start te gaan tijdens wat de belangrijkste wedstrijd van zijn leven moest worden, de Olympische Spelen in Vancouver. Hij nam het besluit omwille van de veiligheid van zijn team. Van Calker vertelde over dat onderwerp en hoe je daar als team aan kunt werken.

Voorkom infecties op het werk

Het tweede thema is op de avond was het voorkomen van infecties tijdens het werk in de tandartspraktijk. Alexa Laheij, Catherine Volgenant en Hans de Soet waren betrokken bij de herziening van de Richtlijn Infectiepreventie.

Bekijk de folder over de herziene richtlijn infectiepreventie:

Over de KNMT Preventietour

De KNMT Preventietour wordt een keer per jaar georganiseerd door de KNMT, de beroepsvereniging van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen. Het evenement is bedoeld alle ondersteunende medewerkers in de mondzorgpraktijk, zoals tandarts- en preventieassistenten in Nederland.

Edwin van Calker over zijn besluit uit 2010 om niet te starten in de viermansbob op de Olympische Spelen in Vancouver: