Filters

Een klagende patiënt? Houd de regie.

Datum en locatie

Dinsdag 19 november 2019 - 19.00 t/m 21.30 uur - Papendal Arnhem - Meld u hier aan

Een uur voorafgaand aan de cursus staat er broodbuffet klaar. U kunt zich hiervoor kosteloos aanmelden op het inschrijfformulier.

Inhoud cursus

Na je afstuderen beschik je over een ruime hoeveelheid actuele kennis en kunde om invulling te geven aan het vervolg van je carrière. Je handelt volgens de professionele standaard, je bent vriendelijk en het gevolg laat zich dan ook voorspellen: allemaal tevreden patiënten.

Zo gaat het gelukkig ook meestal. Maar het kan ook mis gaan. De patiënt is niet tevreden en samen kom je er niet uit. Er wordt een klacht tegen je ingediend. Wat dan?

Klachtenfunctionaris Stan Banus neemt tandartsen tijdens deze sessie mee door de verschillende fasen van ontevredeneheid naar uiteindelijk het indienen van een klacht. Ook bespreekt hij hoe je klachten kunt voorkomen en verhelpen. 

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor tandartsen die meer inzicht wil hebben in de verschillende fasen van ontevredenheid van een patiënt en welke stappen deze patiënt kan ondernemen. Maar ook voor tandartsen die willen weten welke rol ze zelf kunnen spelen bij ontevredenheid, om zo een klacht te kunnen voorkomen.

Over Stan Banus

Stan Banus is bedrijfskundige en mediator. In beide rollen ligt de focus op het vinden en benutten van gezamenlijke belangen. Om een conflict op te lossen of om beleid te optimaliseren. Sinds 1 januari 2017 is Stan werkzaam als klachtenfunctionaris voor de KNMT. In meer dan 300 zaken heeft hij partijen ondersteunt bij het vinden van een oplossing voor een klacht. Naast zijn werkzaamheden als klachtenfunctionaris is Stan betrokken bij de doorontwikkeling van de klachtenregeling en geeft hij presentaties & workshops over het onderwerp.
 

 

Kosten

KNMT-leden
Medewerker uit de praktijk* van KNMT-lid

€ 50,-
€ 50,-
Niet KNMT-leden
Medewerker uit de praktijk* van niet KNMT-lid

€ 145,-
€ 145,- 

* Medewerker uit de praktijk: praktijkmanager, mondhygiënist en preventie-, balie-, tandarts- assistent.

Aanmelden

 

Meer informatie: Neem contact op via academy@knmt.nl of 030 - 60 76 370