Stoptober: doet u mee?

31 augustus 2017
Roken

Stoppen met roken is goed voor het gebit en de mondgezondheid. Maar stoppen is lastig, zeker zonder professionele hulp of steun uit de omgeving. Stoptober biedt mensen om deze reden de mogelijkheid om in oktober 28 dagen te stoppen met roken. Helpt u mee?

Stoptober is een jaarlijks terugkerend, gezamenlijk stopmoment van 28 dagen in oktober. Rokers kunnen zich opgeven en krijgen positieve, motiverende feedback via de app. Ook kunnen ze onderling ervaringen uitwisselen via de Facebookpagina.

Van de deelnemers van voorgaande jaren was 67% twee maanden na afloop nog steeds gestopt. Diegenen die wel weer waren begonnen rookten gemiddeld veel minder (van 17 naar 10 sigaretten per dag) en stonden positiever tegenover stoppen. Stoptober spreekt ook de laagopgeleide doelgroep aan: juist in die groep is het percentage rokers het hoogst.

Wat kunt u doen als tandarts?

Vanaf 8 september kunt u meehelpen zo veel mogelijk Nederlanders te laten stoppen met roken door uw patiënten op Stoptober te wijzen. Hang bijvoorbeeld posters op in de wacht- en spreekkamer. Of benoem tijdens consulten Stoptober kort en geef uw rokende patiënten een flyer mee.

Posters en flyers kunt u gratis bestellen in de webshop van het Trimbos-instituut.

Patiënten vinden meer informatie op www.stoptober.nl.

Lees ook in het Nt:
Eline Meijer doet onderzoek aan het LUMC naar tabaksontmoediging onder zorgverleners. Tandartsen kunnen rokende patiënten volgens haar nog beter verwijzen naar coaches, huisartsen of andere hulpverleners die helpen stoppen met roken.

Deze inhoud is geblokkeerd door uw cookie voorkeuren.

Lees meer over: roken

0 reacties op Stoptober: doet u mee?