Vacature jurist gezondheidsrecht

Als beroepsorganisatie verbinden wij ruim 10.000 tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen met vakkennis, kwaliteit, ervaring en ambitie. Met zo’n 50 collega’s zetten we ons in om de dagelijkse praktijkvoering voor onze leden zo overzichtelijk mogelijk te maken en we behartigen de belangen van onze leden bij onze stakeholders. We werken aan optimale omstandigheden waaronder leden hun werk kunnen doen. En dat niet alleen: we willen ook de beste mondzorg voor hun patiënten. Onze missie is dus tweeledig en dat is best bijzonder voor een beroepsvereniging. We willen een persoonlijke vereniging zijn. Eén waarmee leden zich echt verbonden voelen en die patiënten helpt om de weg te vinden in de wereld van de mondzorg. Zodat we samen voor elkaar krijgen dat de tandheelkundige zorg in Nederland op topniveau blijft.

Ter versterking van ons juridisch team zijn wij op zoek naar een

breed georiënteerde jurist gezondheidsrecht (36 uur)

Als jurist krijg je bij ons te maken met uiteenlopende juridische vraagstukken. Ons juridisch team is in opbouw, dit betekent dat we op zoek zijn naar een collega die breed georiënteerd is. Bij voorkeur ben je dan ook van vele markten thuis. Je hebt parate kennis op het gebied van kwaliteit van zorg (Wet BIG, WGBO, Wkkgz), bekostiging en regulering van zorg (Zvw, Wmg, Wlz) en het bestuursrecht.  Heb je daarnaast affiniteit met de nieuwe privacywetgeving, dan heb je een streepje voor. Kortom: ben je een ervaren jurist met relevante kennis en vind je het een uitdaging om te werken in een nog te bouwen team? Lees dan vooral even verder.

Dit ga je doen:

 • Je volgt de ontwikkelingen in het gezondheidsrecht en vertaalt deze naar juridische consequenties voor de beroepsgroep. Denk hierbij bijvoorbeeld aan (concept) wet- en regelgeving en jurisprudentie. Met je juridische kennis en inzicht ben je bovendien een sparringpartner voor collega’s op onderwerpen die belangrijk zijn voor de dagelijkse praktijk van onze leden en/of de KNMT zelf.
 • Je bent hét aanspreekpunt voor onze leden op het vlak van het gezondheidsrecht en vanzelfsprekend ook op jouw secundaire aandachtsgebieden.
 • Je beoordeelt en adviseert over uiteenlopende juridische vraagstukken die door onze leden worden voorgelegd of die voortkomen uit de projecten die we uitvoeren.
 • Je ondersteunt, initieert en participeert bij de ontwikkeling en totstandkoming van project- en/of beleidsplannen waarbij je ook de rol van projectleider kunt vervullen.
 • Je ontwikkelt ondersteunende en ontzorgende producten en diensten voor onze leden. Denk aan een modelovereenkomst, een checklist of een toolkit.

 

Onze ideale kandidaat:

 • Is een ervaren jurist, heeft parate kennis van het gezondheidsrechten en bij voorkeur ook van het bestuursrecht.
 • Vindt het een uitdaging om adviserend en beleidsmatig actief te zijn.
 • Heeft een universitaire opleiding en heeft bij voorkeur een masterdiploma op het gebied van het gezondheidsrecht dan wel aantoonbare ervaring op dat gebied.
 • Heeft aantoonbare belangstelling voor en affiniteit met de zorgsector.
 • Is proactief en weet juridische ontwikkelingen te vertalen naar de juiste dienstverlening/advisering naar onze leden.
 • Is bestuurssensitief en vindt het interessant om werkzaam te zijn in een complexe organisatie.
 • Is gedreven, enthousiast en analytisch sterk.
 • Heeft een ledengerichte werkhouding en is gericht op samenwerking.
 • Denkt in oplossingen en is in staat een netwerk op te bouwen en te onderhouden

 

Wat bieden wij?

 • Een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • Het salaris bedraagt minimaal € 3.521,69 en maximaal € 4.508,69 op basis van 36 uur, afhankelijk van je ervaring.
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals minimaal 33 vakantiedagen, een 13e maand en een flexibele werkplek in een nieuwe, transparante kantooromgeving waar het prettig werken is.

Werken bij de KNMT betekent samenwerken met enthousiaste professionals. We bieden veel ruimte voor eigen initiatief en we vinden het belangrijk dat jij jezelf kunt blijven ontwikkelen.
 

Interesse of wil je meer weten?

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met  Hanneke Westerlaken (030-6076245).
Wil je solliciteren, mail dan voor 1 februari je motivatie en cv naar personeelenorganisatie@knmt.nl. De eerste selectieronde is gepland op 13 februari, we verzoeken kandidaten hier alvast rekening mee te houden.

Tags vacatures