Kinderboek over mondzorg gepresenteerd

08 september 2017
Wiwi Wit eerste exemplaar

In Amsterdam is vrijdag 8 september het kinderboek ‘Wiwi wit – het leven van een kindertand’ gepresenteerd. Vertegenwoordigers van de mondzorgkoepels ANT, KNMT en NVM-mondhygiënisten kregen het eerste exemplaar uitgereikt.

‘Wiwi Wit – het leven van een kindertand’ is speciaal bedoeld voor kinderen van 4-8 jaar, de doelgroep waarin een optimale mondverzorging van jongs af aan moet worden gestimuleerd. Ze raken via het boekje op een leuke manier vertrouwd met de tandarts en mondhygiënist. Ouders krijgen vooral het belang van napoetsen mee.

‘Wiwi Wit’ is onderdeel van de bekende kinderboekenserie Gouden Boekjes, die al sinds 1953 op de markt zijn. Het boekje is geschreven en geïllustreerd door Marion Bloem.

De komst van het boekje is een initiatief van mondhygiënisten Yvonne Buunk-Werkhoven en Dagmar Else Slot. Zij stuitten op het Gouden Boekje ‘We gaan naar de tandarts’. Die stamt uit 1971 en kon wel een moderne opvolger gebruiken, zo vonden ze.

De beroepsverenigingen in de mondzorg, NVM-mondhygiënisten, Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT), ondersteunen het initiatief. Ze hopen dat het boekje veel ouders en kinderen inspireert en stimuleert goed voor hun tanden te zorgen.

Bijna 3.000 KNMT-leden helpen daaraan mee; zij hebben een gratis exemplaar van het boekje besteld.

(Foto: Suzanne Blanchard)

Bekijk de video-impressie

 

Deze inhoud is geblokkeerd door uw cookie voorkeuren.

 

 

Total votes: 32

0 reacties op Kinderboek over mondzorg gepresenteerd