ZZP-dag 2017: financiële planning voor zzp'ers

Om als ondernemer succesvol te kunnen zijn, is het belangrijk om duidelijke keuzes te maken en na te denken over financiële zaken. Je hebt een plan nodig waarmee je je geschatte inkomen aannemelijk kunt maken. En je moet na denken over financiële kwesties als pensioen, arbeidsongeschiktheid, hypotheken, verzekeringen en vermogensbeheer.

Naast de harde (cijfermatige kant), is het echter net zo belangrijk om aandacht te hebben voor de zachte kant: wie wil je zijn en wie wil je worden? Hoe maak je keuzes die bij je passen en hoe houd je een gezonde balans tussen werk en privé?

Kom er meer over te weten op zaterdag 18 november, tijdens de zzp-dag 2017: ‘Financiële planning voor zzp’ers’. De locatie is het nieuwe KNMT kantoor te Utrecht. Deelname is gratis.

Ja, ik meld me aan

Plenaire ochtend

Begintijd

Omschrijving

9:30

Ontvangst en registratie

10:00

Welkom en opening door Wolter Brands, Hoofdbestuurslid KNMT

10:15

Plenaire lezing 1: Planning begint met keuzes maken

Succesvol ondernemerschap en financiële planning draaien niet alleen om de cijfers, maar juist ook om wie je als mens bent en wie je als ZZP' er wilt zijn. Hoe maak je keuzes voor de toekomst en hoe bepaal je je toekomstvisie en ambitie? Hoe bepaal je wat bij je past en hoe voorkom je het maken van ‘foute keuzes’? Hoe positioneer je jezelf en hoe communiceer je dat? Een beter bewustzijn geeft betere keuzes en betere resultaten

11:00

Koffiepauze

11:30

Plenaire lezing 2:  ‘Financiële planning, meer grip op je financiële toekomst’

Spreker: Gaston Hendriks, Financieel Planner van het jaar 2016

Financiële wensen en verplichtingen variëren flink gedurende een mensenleven. En je kunt niet vroeg genoeg beginnen met plannen. En tijdig bij te sturen als de situatie daarom vraagt. Maar wat is financiële planning? Waar houd je rekening mee? Hoe regel je financiële zaken rondom inkomen, pensioen, arbeidsongeschiktheid en overlijden? Wat is vermogensbeheer?  Ga je alles zelf doen of ga je toch uitbesteden? Wat zijn relevante fiscale aspecten? Krijg als ZZP’ er inzicht in de financiële middelen die nodig zijn om wensen en ambities te realiseren, nu en in de toekomst.

12:15

Lunch

Workshopmiddag

Begintijd

Omschrijving

13:10

Lezing Groep A I Timemanagement  (spreker: Ina Giessen) 

Hoe houd je de balans tussen werk en privé? In een uur tijd veel stof tot nadenken en praktische tips en adviezen.

Workshopronde Groep B I Input voor je eigen financiële plan

Onder leiding van een expert krijg je in groepjes van gemiddeld 10 personen concrete input om je eigen financiële plan te kunnen maken.In de inschrijfmodule geeft u aan naar welke expert de voorkeur uitgaat: ABN AMRO, BDO, De Raadgevers, Meesman, Meeùs, Van Helder,VVAA.

14:10

 

Zaalwissel

14:20

Lezing Groep B I Timemanagement  (Ina Giessen): 

Workshopronde Groep B I Als input voor je eigen financiële plan

15:20

Afsluiting en borrel