facebook

Allesoverhetgebit.nl informeert minima over mogelijkheden financiële steun mondzorg

Profile picture for user Franc
Franc
van der
Vlugt
1 minuut
Oudere
De kosten ervan kunnen voor mensen met een laag inkomen een drempel vormen voor een bezoek aan de tandarts. De voorlichtingswebsite Allesoverhetgebit.nl heeft op een rijtje gezet op welke regelingen en fondsen minima een beroep voor financiële steun kunnen doen.

Brede aandacht op Allesoverhetgebit.nl

Om dit breder onder de aandacht te brengen, biedt de mondzorgvoorlichtingswebsite Allesoverhetgebit.nl een overzicht van regelingen en fondsen waarop minima een beroep voor financiële steun kunnen doen.

Regelingen verschillen per gemeente

De eerste stap is contact opnemen met de gemeente. Het verschilt echter per gemeente wat de regelingen zijn voor zorgkosten. Die regelingen worden ook wel bijzondere bijstand, minimaregelingen of Regelingen Meedoen genoemd.

Collectieve zorgverzekering

Daarnaast bieden diverse gemeenten een collectieve zorgverzekering aan voor mensen met een laag inkomen. Gekoppeld daaraan kan een aanvullende verzekering worden afgesloten die ook de kosten van de tandarts dekt.

Samenwerking gemeenten en stichtingen

Veel gemeenten werken ook samen met diverse stichtingen, zoals Stichting Urgente Noden Nederland (SUNN) voor noodfondsen of hebben hun eigen noodfonds of maatwerkbudget. Op Allesoverhetgebit.nl zijn ook fondsen te vinden die niet onder SUNN vallen.

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen