facebook

Boekje met mondzorgtips voor tieners gelanceerd

Profile picture for user Karel Gosselink
Karel
Gosselink
2 minuten
Pubers
‘10 tips voor slimme 10ers: mondgezondheid in de puberTIJD’. Dat is de titel van het boekje over mondgezondheid voor tieners, dat op de mondzorgbeurs Dental Expo is gelanceerd door Toothcamp en de KNMT. Het boekje verschijnt ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van Toothcamp.

Het boekje - gemaakt door Ira van Eelen, initiatiefnemer van Toothcamp – laat op kleurrijke wijze zien dat er voor tieners die naar de middelbare school gaan allerlei verleidingen als snoep, frisdrank, energiedrankjes en roken, op de loer liggen. Allemaal zaken die slecht kunnen zijn voor de mondgezondheid en het gebit van een tiener, dat pas op het 22e levensjaar is volgroeid.

De uitgave staat vol tips over hoe je er als puber voor kunt zorgen om een gaaf gebit en een gezonde mond te houden. Van Eelen denkt dat de groep tieners vaak tussen wal en schip vallen wat de aandacht voor hun gebit betreft. “Door middel van Toothcamp en het boekje met de tien tips probeer ik daar verandering in te brengen”. Volgens KNMT-voorzitter Wolter Brands kan het boekje tandartsen helpen bij het voorlichten van pubers en tieners over hun gebit.  

Binnenkort wordt het boekje gestuurd aan alle mondzorgpraktijken die zijn aangesloten bij de KNMT. Ook is het boekje gratis af te halen op de stands van KNMT en van Toothcamp tijdens Dental Expo.

Toothcamp is het schoolreisje over de mond, speciaal voor leerlingen uit groep 8 van de basisschool. Met theater, proefjes, experimenten en weetjes motiveert dit evenement achtstegroepers om goed voor hun gebit te zorgen, zodat het een leven lang meegaat. De KNMT is sponsor van Toothcamp.De organisatie van Toothcamp is altijd op zoek naar tandartsen die willen tijdens het evenement willen helpen.

Blader door het boekje ‘10 tips voor slimme 10ers: mondgezondheid in de puberTIJD’

 

 

 

jeugdigen
kinderen
ToothCamp

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen