facebook

Campagne Mondzorg = Teamwork aan Tweede Kamer gepresenteerd

Profile picture for user Evert Berkel
Evert
Berkel
2 minuten
Wolter-button-728x485
KNMT-voorzitter Wolter Brands heeft de Tweede Kamer er per brief nogmaals op gewezen dat het experiment taakherschikking dat minister Bruins van Medische Zorg voor ogen heeft, niet bijdraagt aan betere en efficiëntere mondzorg.

Met de tandarts als regisseur

Dat wordt wel bereikt door mondzorg onder één dak te laten plaatsvinden, met de tandarts als regisseur, aldus Brands:

“Korte lijnen binnen dezelfde setting zorgen ervoor dat patiënten snel en effectief worden geholpen, door de zorgverlener die het beste thuis is in de benodigde zorg, zonder onnodige overdracht van dossiers, zonder onnodig verkeer voor de patiënt van de ene naar de andere praktijk en met maximaal resultaat als het gaat om de geleverde zorg.”

Collage van vele teamfoto’s uit praktijken van KNMT-leden

In zijn brief wees Brands er ook op dat mondzorg onder één dak op veel plaatsen al tot volle tevredenheid van tandartsen, mondhygiënisten en medewerkers plaatsvindt. Ter onderbouwing ging zijn brief aan de Kamer vergezeld van het boekje Mondzorg = Teamwork. Dit bevat onder meer een collage van de vele teamfoto’s die praktijken in het kader van de gelijknamige campagne hebben gemaakt en opgestuurd naar de KNMT.

Hartelijk dank voor alle steun!

In een aparte Nieuwsflits aan de leden van de KNMT sprak Brands zijn dank uit aan iedereen die de publieksvriendelijke en positieve campagne Mondzorg = Teamwork tot een succes heeft gemaakt. “Via buttons, posters en teamfoto’s werd uitgedragen dat de tandarts de ‘regisseur’ van de mondzorg is en moet blijven, dat de mondhygiënist binnen het team van onschatbare waarde is, dat ook de preventie- en tandartsassistenten een onmisbare schakel vormen en dat teamwork onder één dak de sleutel is tot de beste mondzorg voor patiënten. Iedereen die heeft meegedaan: mijn hartelijke dank daarvoor!”, aldus de KNMT-voorzitter.

Bekijk het boekje Mondzorg = Teamwork (pdf)

Lees de brief aan de Tweede Kamer (pdf)

Lees de Nieuwsflits aan de leden

 

taakherschikking

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen