facebook

CZ stopt controle op gebruik code C28 door endodontologen

Profile picture for user Karel Gosselink
Karel
Gosselink
1 minuut
Endo
Zorgverzekeraar CZ is gestopt met de controle op het gebruik van prestatiecode C28 – voor het uitgebreid opstellen van een behandelplan – door endodontologen. Na gesprekken met de KNMT, ANT en de Nederlandse vereniging voor Endodontologie (NVvE) is de conclusie van CZ dat de door de NVvE erkende endodontologen de code juist hebben gehanteerd. Dit meldt de NVvE op haar site.

De nodige onduidelijkheid over de code C28

Begin 2019 schreef zorgverzekeraar CZ enkele door de Nederlandse vereniging voor Endodontologie (NVvE) erkende endodontologen aan om de rechtmatigheid en doelmatigheid van het declareren van prestatiecode C28 te controleren. Ondanks de omschrijving van de code in het NZa-tarievenstelsel, heerst er de nodige onduidelijkheid over de interpretatie en invulling van de code.

NVvE wil in gesprek over toekomstige prestatiecode

De NVvE is voornemens om samen met de ANT, KNMT en ZN in gesprek te gaan over een toekomstige prestatiecode voor de verwezen patiënt om verwarring in de toekomst te voorkomen.

Lees het nieuwsbericht van de NVvE

tarieven

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen